asztalos éva

Asztalos Éva bejelentette, elindul polgármesterjelöltként

asztalos éva

Asztalos Éva bejelentette, elindul polgármesterjelöltként

Függetlenként 2022-ben indult az országgyűlési választásokon is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Miután nemrég Kardosné Gyurkó Katát hivatalosan is elindította a Fidesz polgármesterjelöltként az idei önkormányzati választásokon, pár napja dr. Asztalos Éva képviselő jelentette be facebook oldalán, hogy független jelöltként elindul a június 9-ére meghirdetett önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként, illetve a 9. választókerület képviselőjelöltjeként is újrázik.

Asztalos Éva 2019-ben a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció tagja volt. Amikor kiderült, hogy nem őt indítják az országgyűlési választáson, vitába keveredett a saját pártjával, majd kilépett.

Később az önkormányzati frakcióval is szakított, amikor nem akarta lefolytatni a teljes körű vagyonnyilatkozat-tételi vizsgálatot a fideszes Bács Istvánnal kapcsolatban, aki anno kifelejtett 71,5 millió forintot a vagyonbevallásából.

Mivel Bács István nem tudott elszámolni a saját cégének nyújtott 71,5 millió forintos tagi kölcsönnel a vagyonnyilatkozatában, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett ellene a Szövetség Érdért frakció egyik tagja, Tetlák Örs.

Az Asztalos Éva vezette jogi bizottság hónapokig húzta az eljárást, és nem zárta le megnyugtatóan: nem számoltatta el a teljes összegről Bácsot.

Függetlenként indult az országgyűlési választásokon is

A Szövetség Érdért frakció ezek után a közgyűlés elé kívánta tárni az ügyet, csakhogy ezt Asztalos Éva megakadályozta, ugyanis (a jogi bizottság tagjainak megkérdezése nélkül) visszavonta a testület előterjesztését – így aztán nem volt már miről tárgyalni a közgyűlésen.

A Szövetség Érdért frakció megtárgyalta a kialakult helyzetet, majd szavaztak arról, hogy kizárják-e Asztalos Évát a képviselőcsoportból. Végül kilenc igen, egy tartózkodás mellett kizárták a képviselőt.

A Bács családdal tudomásunk szerint amúgy szoros kapcsolatot ápoló Asztalos végül 2022. februárjában a polgármesterrel is szembefordult, és méltatlansági vizsgálatot kezdeményezve megpróbálta Csőziket elmozdítani a város éléről. Végül, ahogy azt anno megírtuk, Csőzik maradt, Asztalos ment.

Asztalos az eset óta a függetlenek között ül a közgyűlésben. Függetlenként 2022-ben indult az országgyűlési választásokon is. A rá érkezett szavazatok száma nagyjából azonos volt azzal a szavazatmennyiséggel, amivel az ellenzék jelöltje, Bősz Anett veszített Aradszki Andrással szemben.

Képek forrása: dr. Asztalos Éva

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email