22_03_29_erdmost_nincskep

Asztalos Éva: Független lettem

22_03_29_erdmost_nincskep

Asztalos Éva: Független lettem

Érd nem lehet a politika játszótere – így reagált dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő arra, hogy a Szövetség Érdért frakció hétfőn kizárta soraiból. A frakció döntése azután született, hogy a képviselő megakadályozta, hogy Bács István méltatlansági ügye eljusson a közgyűlésig.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ügy előzménye, hogy dr. Asztalos Éva a jogi bizottság elnökeként elérte, hogy a Közgyűlés ne szavazhasson a Bács vagyonbevallása miatt előállt helyzetről. A fideszes képviselő a frakció álláspontja szerint képtelen volt elszámolni egy 71,5 millió forintos vagyonelemmel. „Ezzel Asztalos Éva szembement a Szövetség Érdért céljaival, frakciónk ugyanis eldöntötte: nem hagyja következmények nélkül, hogy a fideszes politikus háromszor is valótlan vagyonnyilatkozatot adott le” – mondta Lengyel Péter frakcióvezető.

Szerettük volna megtudni Asztalos Évától, hogy miért vonta vissza az eredeti előterjesztését a rendkívüli közgyűlést illetően, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy döntéséről egyeztetett-e a Szövetség Érdért frakció tagjaival? A képviselő kérdéseinkre az alábbi közleménnyel válaszolt.

„Hivatalos státuszom mostantól: Érd megyei jogú város közgyűlésének, egyéni választókerületben győztes, független képviselője. Eddig is választókerületem érdekeit képviseltem, amint a Jogi és Közbiztonsági Bizottság elnökeként, a törvényesség betartását is. Sajnos mindkettő számos konfliktus helyzetet eredményezett, amelyek feloldását tőlem a politikai-, párt- és egyéni-, családi- üzlettársi érdekek mindenek előttiségének elismertetésével várták. Hiába!

Vallom:  a város érdekeinek eredményes képviselete előrébb való, mint képviselőinek egyéni és politikai, pláne egy párt és annak érdeke. Engem pedig „nem megfelelő” politikai hozzáállásom miatt, illetve egy ezt „bizonyító”, valójában jogszerű  bizottsági döntés miatt kizárt tagjai közül a várost vezető többpárti frakció.

Mostantól tehát képviselői munkámban sem köt frakció-, vagy pártfegyelem. Felelősséggel csak a választóimnak tartozom, akiket sem hamis ígéretekkel, megtévesztéssel, sem őket érintő tények, döntések elhallgatásával, -nem mellesleg- véleményük meg nem hallásával, nem lenne szabad félrevezetni, kizárni  közös ügyeink intézéséből.

Érd nem lehet a politika játszótere! A rosszul értelmezett (város) politizálás, többet árt, mint használ. Érd esetében számos példa bizonyítja ezt: be nem adott, meg nem nyert pályázatok, elmaradt, vagy csak késleltetett és drágított beruházások… Amint abból is csak kára származott, -és sajnos származik is- a városnak ha „egyéb” érdekeket szolgálva törvénysértő döntések születnek.       Ennek kell véget vetni! A túlteljesítő önsorsrontó politizálás helyett valódi képviselet kell. Nem egy, vagy több párt, hanem a választó érdeke az első.

Számomra mostantól és minden kötöttségtől mentesen ez a legfontosabb képviselői feladat. Hivatalosan is „csak” független képviselő vagyok, aki az Érd Nyugat Egyesült tagjaként a civil érdeket is képviseli a közgyűlésben.”

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email