kardosné gyurkó kata

Kardosné Gyurkó Katát indítja polgármesterjelöltként az érdi Fidesz

kardosné gyurkó kata

Kardosné Gyurkó Katát indítja polgármesterjelöltként az érdi Fidesz

A kegyelmi botránytól hangos elmúlt két hétben az érdi Kardosné Gyurkó Kata többször is az országos sajtó reflektorfényébe került.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Most már hivatalos: Kardosné Gyurkó Katát indítja a Fidesz polgármesterjelöltként az idei önkormányzati választásokon.

Nincs ebben semmi meglepő, hiszen hónapok óta a Fidesz-KDNP által támogatott lehetséges polgármesterjelöltként emlegetik Kardosné Gyurkó Katalint Érden, a hivatalos bejelentés azonban csak most született meg.

Gyurkó Kata korábban azt nyilatkozta az Átlátszónak, nem kapott felkérést politikai párttól arra, hogy induljon el a választásokon, ugyanakkor egyre többet mutatkozott helyi kormánypárti politikusok társaságában.

Több Facebook-fotón láthattuk érdi eseményeken Gasparik Gábor helyi Fidesz-elnökkel, Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselővel és választókerületi elnökkel, valamint más kormánypárti politikusokkal.

A kegyelmi botránytól hangos elmúlt két hétben az érdi Kardosné Gyurkó Kata többször is az országos sajtó reflektorfényébe került.

Kardosné Gyurkó Kata, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke és Novák Katalin, immár volt köztársasági elnök

Először azzal, hogy 2023. decemberében kilencmillió forint támogatást nyert el az immár Érdre bejegyzett civil szervezet, az ÉRteD Családbarát Egyesület a Városi Civil Alaptól.

Az oknyomozó cikkeiről ismert hírportál szerint a szervezet korábban a HunGame Esport Sportegyesület nevet viselte, székhelye pedig Budapesten, az Üllői úton volt, egészen tavaly szeptemberig. Mostanra viszont az egyesület teljesen átalakította célkitűzéseit:

„Érd lakossága részére a rendszeres kulturális tevékenységek lehetőségének megteremtése, közösségépítés a településen. (…) Nyomtatott sajtó illetve könyvkiadás megteremtése, online médiatartalmak előállítása és működtetése a megfelelő tájékoztatás érdekében, megfelelő értékek mentén (…) Az egészséges életmód és életvitel részeként az igények felkeltése, sporttevékenységek támogatása.”

Az Átlátszó cikke szerint választási érdekek sejlenek fel a háttérben. Így merülhet fel a kérdés: miért is lehetett fontos, hogy a régi-új egyesület pénzhez jusson?

Pár nappal később akkor figyelt fel az országos sajtó Kardosné Gyurkó Katára, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökére, amikor Novák Katalin lemondását követően facebook posztjában először kiállt Novák kegyelmi döntése mellett, majd később törölte az ominózus mondatot.

Erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Fotó: Kardosné Gyurkó Kata facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email