Gyurkó Kata

Először kiállt Novák Katalin kegyelmi döntése mellett, majd törölte a mondatot

Gyurkó Kata

Először kiállt Novák Katalin kegyelmi döntése mellett, majd törölte a mondatot

Egy héten belül másodszor kerül az országos sajtó reflektorfényébe az érdi Kardosné Gyurkó Kata, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elítélte a pedofíliát, majd kiállt Novák Katalin kegyelmi döntése mellett a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) vezetője, Kardosné Gyurkó Kata – írja a 444.

Egy héten belül már másodszor kerül az országos sajtó reflektorfényébe Kardosné Gyurkó Kata, a NOE elnöke. Először azzal, hogy 2023. decemberében kilencmillió forint támogatást nyert el az immár Érdre bejegyzett civil szervezet, az ÉRteD Családbarát Egyesület a Városi Civil Alaptól. (Ezt itt foglaltuk össze.)

A mai hír arról szól, hogy Kardosné Gyurkó Kata az országos sajtóban nagy visszhangot keltett ügy kapcsán (Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak) tett közzé posztot, melynek utolsó mondatát, konkrétan ezt, egy idő után törölte:

„Elnök Asszony kegyelmi döntését tiszteletben tartjuk.”

Jelenleg ennyi olvasható a bejegyzésben:

„A NOE az 1987-es megalakulása óta változatlan értékek mentén működik, amelynek a család és a gyermekek feltétlen tisztelete az alapja. A 2020-ban kiadott állásfoglalásunk ma is ugyanúgy érvényes. Nagycsaládosként és ötgyermekes édesanyaként a pedofília minden formáját elutasítom.”

Majd nem sokkal később újabb poszttal jelentkezett, amelyben azt írja, megkereste őt az ügyben az RTL újságírója, kérdéseit és az ő válaszait pedig közzéteszi.

Arra a kérdésre, hogy miért törtölte az ominózus mondatot, miszerint „Elnök Asszony kegyelmi döntését tiszteletben tartjuk”, azt válaszolta, azért, mert félreérthető volt.

Arra a kérdésre pedig, hogy egyetért-e még Novák Katalin döntésével, ezt a választ adta: „A poszt egyetlen mondata változott meg, nem a véleményem.”

Kardosné Gyurkó Katalint hónapok óta a Fidesz-KDNP által támogatott lehetséges polgármester-jelöltként emlegetik  Érden, ám a híresztelések ellenére a bejelentés rendre nem következik be.

Fotó: Facebook/Kardosné Gyurkó Kata

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email