22_03_29_erdmost_nincskep

Kizárták Asztalos Évát a Szövetség Érdért frakcióból

22_03_29_erdmost_nincskep

Kizárták Asztalos Évát a Szövetség Érdért frakcióból

A Szövetség Érdért frakció kizárta Asztalos Évát. A döntés várható volt, miután Asztalos Éva pénteken visszavont egy bizottsági indítványt, így nem kerülhetett pont a többször is korrupciós ügybe keveredett fideszes képviselő, Bács István vagyonnyilatkozata miatt indult eljárás végére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szövetség Érdért frakció megtárgyalta a kialakult helyzetet, majd szavaztak arról, hogy kizárják-e dr. Asztalos Évát a képviselőcsoportból. A tizenegy tagú frakcióból tízen voksoltak (Asztalos Éva nem szavazott). „Kilenc igen, egy tartózkodás mellett úgy döntöttünk, hogy a frakcióból kizárjuk Asztalos Évát” – mondta tudósítónknak a hétfő esti ülést követően Lengyel Péter frakcióvezető, aki elmondta azt is: Asztalos Éva az ülés elején (még a képviselőcsoport tagjaként) tett egy javaslatot a frakcióvezető visszahívásáról. Ezt is megtárgyalták a képviselők (Lengyel Péter, mint érintett, nem vett részt a szavazásban). „A fennmaradó kilenc képviselő közül nyolcan továbbra is bizalmat szavaztak nekem, mint frakcióvezetőnek” – fűzte hozzá Lengyel Péter.

Kérdésünkre elmondta azt is: mivel Asztalos Éva korábban kilépett a Demokratikus Koalícióból, eddig is független képviselő volt, és az is marad, de most már a frakciónak sem lesz tagja. Hogy a bizottságok munkájában hogy vesz majd részt, arról nem született most döntés. „Ebben a kérdésben a közgyűlés határozhat. A megfelelő időben az esetleges változtatásokra szóló javaslatokat megtesszük majd” – zárta szavait.

Asztalos Éva a közösségi oldalán a következő nyilatkozatot tette közzé: „Először és utoljára: Jogi és Közbiztonsági Bizottság elnökeként nem vagyok / leszek hajlandó a politika oltárán feláldozni a törvényességet. Persze csak addig amíg tudom, mivel a következő lépés az lesz, hogy a bizottság éléről is eltávolitanak. Nem azt vizsgáltuk honnan lett valakinek hirtelen 70 milliója, azt miért nem, miért úgy, akkor stb. vallotta/nem vallotta be. Egyébként ha fenn áll az alapos gyanú, hogy valami nem stimmel a pénz körül, feljelentést kell tenni De meg kell tenni!) A vizsgálat tárgya eljárásjogi kérdés volt, nevezetesen fenn áll- e az összeférhetetlenségi eljárás lefolytatásának törvényi feltétele. A Bizottság többségi szavazással úgy döntött, hogy nem áll fenn. Frakciótársaim, de különösen Lengyel Péter frakcióvezető ezt nem értette meg, sőt azzal magyarázta az én, illetve a bizottság állásfoglalását, hogy „lefeküdtünk a Fidesznek”. A büntetés: kizárás. De már ennek szándéka is elgondolkodtató” – írja. 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email