erd-kezilabda

Nagyot küzdött, de kikapott az Érd a listavezetőtől

erd-kezilabda

Nagyot küzdött, de kikapott az Érd a listavezetőtől

A mérkőzés elején vezetett, mégsem nyert a hiányos kerettel felálló érdi női kézilabdacsapat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rangadóval búcsúzott 2023-tól az Érd női kézilabdacsapata. Az NB I/B negyedik helyén álló együttes a veretlenül éllovas Szombathelyi KKA-t fogadta a 13. fordulóban. Az Érd Arénában rendezett mérkőzés előtt a cipősdoboz jótékonysági akcióra is sor került: rengeteg ajándék gyűlt össze a csarnok aulájában, amelyek a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványon keresztül nehéz élethelyzetben lévő gyermekekhez jutnak el karácsony alkalmából.

Ami az év utolsó bajnoki mérkőzését illeti, az Érd némileg foghíjas kerettel vágott neki a Szombathely elleni derbinek, ennek ellenére kifejezetten jó első perceket produkált. Az első gólt Panyi Krisztina Anna szerezte, a 10. percben pedig Kellermann Dóra találatával már 7-3-ra ment a vendéglátó. Az első negyedóra letelte előtt nem sokkal, 9-9-nél egalizált a vasi alakulat, amely 13-12-nél át is vette a vezetést. A játékrész hajrájában háromgólos hátrányból állt fel az Érd és Dávid-Azari Fruzsina góljával 19-19-cel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőt a vendégek kezdték határozottabban és eredményesebben. A 40. percben ismét hárommal állt jobban a Szombathely. Bő öt perccel a találkozó vége előtt 31-30-nál egyetlen gólra zárkózott az Érd Mlinkó Zsófiának köszönhetően, ezután viszont újfent a szezonban még veretlen vendégcsapat húzott el több góllal. Az utolsó perc elején öttel állt jobban Vida Gergő együttese, amely végül 38-34-re győzött és begyűjtötte a két bajnoki pontot.

Női kézilabda NB I/B, 13. forduló
Érd – Szombathelyi KKA 34-38 (19-19)
Érdi gólszerzők: Kellermann 7, Bánhidi, Gerháth 6-6, Dávid-Azari, Panyi 5-5, Mlinkó 3, Csiszár-Szekeres, Braun

Veresége ellenére maradt a tabella negyedik helyén az Érd. Eddigi mérlege tíz győzelem, három vereség és húsz szerzett pont a 2023/2024-es idényben. Simics Judit vezetőedző tanítványai legközelebb 2024. január 13-án, a Szigetszentmiklós ellen, idegenben lépnek pályára.

Fotó: archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email