police_katymaribetorok_220113

Kamionból lopott, elfogták a rendőrök

Az érdi nyomozók négy nap alatt azonosították és Bács-Kiskun megyéig autózva elfogták azt a 31 éves férfit, aki egy pihenőben álló kamionból lopott – a gyanú szerint.

Az M0 autóút mellett lévő pihenőhelyeket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen ellenőrzik. Az ott parkoló kamionok szállítmánya, a sofő

rök értékeinek megóvása érdekében visszatérő a gépkocsizó járőrözés. Egy ilyen alkalommal figyelt fel egy rendőr 2022. január 29-én éjszaka, az Annahegyi pihenőben egy világítás nélkül a forgalommal szembe haladó járműre. Egy perccel később a járművet gazdátlanul, az egyik parkolóhelyen félreállítva találta, rakterében kannákat és több doboznyi motorolajat látott, a sofőr addigra eltűnt a fedezéket nyújtó éjszakai sötétségben.

A rendőrök a gazdátlan és lopott, 500 ezer forintot érő holmikkal megpakolt járművet lefoglalták, és igyekeztek eljutni tulajdonosáig. Nem volt egyszerű, címről címre járva sorra kapták válaszul: már eladtam, már eladtam. A rendelkezésükre álló adatbázisokat felhasználva február 1-jén már tudták, hová és kiért kell menniük. Másnap hajnalban Kunszentmiklósra indultak a rendőrökkel teli szolgálati autók. A célszemély házát minden oldalról biztosították, a felállás után felszólítás, majd elfogás következett.

N. Attila nem ismeretlen a hatóságok előtt, jelenleg több büntetőeljárás folyik ellene, a Kecskeméti Járásbíróság végzése alapján nyomkövető technikai eszközzel látták el, amit a bűnügyi felügyelet alatt bokáján viselt. Az eszköz adatai alátámasztják, ott volt és akkor, amikor a motorolaj-rakomány megcsappant.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett, állítása szerint nem lopni érkezett a pihenőbe, csak „hirtelen ötlettől vezérelve” döntött úgy, az éjszaka közepén áthordja a szállítmányt egy idegen kamionból a saját járműve rakterébe. Állandó munkahely, jövedelme nincs.

Az őrizetbe vett férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását. A nyomozás szélesítése kitér arra is, hasonló bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e.

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email