22_03_29_erdmost_nincskep

Április 30-ra módosult a helyi adók befizetési határideje

22_03_29_erdmost_nincskep

Április 30-ra módosult a helyi adók befizetési határideje

Március 31-ről április 30-ra módosította az önkormányzat a helyi adók befizetési határidejét. A levelek jórésze adminisztratív okokból késett, vagy meg sem érkezett, így az eredeti március 15-ei határidőt először a hónap végéig tolták, a veszélyhelyzetre való tekintettel pedig tovább halasztották.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a közösségi oldalán írt arról, hogy többen jelezték, hogy vagy nem kaptak, vagy késve kapták kézhez a csekkeket. Sokan javasoltak ezzel kapcsolatban moratóriumot, azonban a városvezető emlékeztetett, hogy nagyrészt a helyi adók azok, melyek fedezik a város költségvetését, így a jelenlegi veszélyhelyzetben a védekezés költségeit is.

„Mivel ezekben a vészterhes időkben városvezetésünk különösen fontos feladata a lakók megsegítése, így arra kértem Jegyző asszonyt, értesítse az Államkincstárt arról, hogy városunk április 30-ra módosítsa a helyi adók befizetési határidejét. Tudniuk kell, hogy sem a Kormány, sem a NAV nem módosította eddig az esedékes adófizetési határidőket, és főleg nem hozott olyan intézkedést, mely az adófizetési kötelezettség alól az állampolgárokat mentesítené. Ahogyan sokan tapasztalhatták, mi, itt helyben igyekszünk mindenben segíteni, megoldani a keletkező problémákat. Sajnálatos módon azonban mindeddig a Magyar Államtól, a Kormánytól semmilyen konkrét segítséget nem kaptunk, de még ígérettel sem rendelkezünk arra nézve, hogy védekezés költségeit utólag, központi forrásokból fedeznék. Reméljük, ebben lesz változás, de addig is javaslom, a helyi adók megfizetésére vonatkozó kötelezettségünkre tekintsünk úgy is, mint a szolidáris, a közösségért való tenni akarás és a közösségvállalás körébe tartozó cselekedetre. Tájékoztatásul közlöm, hogy a város költségvetésének vis maior előirányzata 10 millió forintot tartalmaz; jelenleg ebből fedezzük a védekezés költségeit. Ameddig ez tart, addig nem kell hozzányúlnunk a tartalékainkhoz, vagy módosítanunk a költségvetésünket.” – írta a polgármester. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email