Újra megtelt élettel a főtér

Másfél évnyi kihagyás után ismét megrendezték szombaton Érden a Magyarok vásárát, amire látszólag szomjazott a közönség, hiszen bár az érdeklődők tartották a védőtávolságot, szép számmal kilátogattak a rendezvényre, ahol 70 különböző árus termékeiből válogathattak.

A koronavírus-járvány miatt másfél évig nem rendeztek vásárt a főtéren, holott már több mint tíz éve minden évszakban rendszeresek voltak a találkozók. 

A rendezvényen mindig hazai kézművesek és termelők kínálják portékáikat. Lehet szó zöldségről, sajtokról, lekvárról, mézről, használati tárgyakról, ékszerekről, játékokról, egy közös a termékekben: itthon készültek. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gazdákat, kereskedőket segítve a vásárlók is megbízható minőséget kapjanak.

Az idei első vásár különösen színesre sikeredett, gyönyörű ékszerek, viseletek és finomságok közül lehetett válogatni.

Nagy Székely Katalin Erdélyből származik, de családja révén már hosszú ideje Érden él. A mai napig aktív népi iparművész, napi 8-10 órát is kézműveskedéssel tölt. Az idős asszony csodálatos viseleteket, gyöngyből készült ékszereket, öveket, tojásokat, táskákat hozott magával, és ország minden részére készít; mind a mai napig fellépő ruhákat. 

A Magyarok vásárát főleg családdal látogatták, a kicsik is nagyon élvezték a gyönyörű időben való sétát a forgatagban.