22_03_29_erdmost_nincskep

Túrával a bűnmegelőzés ellen

22_03_29_erdmost_nincskep

Túrával a bűnmegelőzés ellen

A karácsony a szeretet ünnepe, de ez a rendőrségnél is egy kiemelt időszak, mert ilyenkor kissé feszültebbek vagyunk és a vagyon elleni bűncselekmények is megnövekednek – fogalmazott az Érd FM 101.3-nak Szatmáriné Berczi Dolóresz, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint kiemelte, a karácsonyi időszakban az emberek kicsit feszültebbé válnak, miközben a vagyon elleni bűncselekmények, az alkalmi lopások, zsebtolvajlások megnövekednek – melyek megelőzésére számos tanáccsal szolgál a rendőrség.

Szatmáriné Berczi Dolóresz emlékeztetett, a térségben évek óta zajlik a Házhoz megyünk program, melyben az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén hívják fel a figyelmet a vagyonvédelemre.

Százhalombattán december 12-ig tart a BattaTúra nevezetű bűnmegelőzési kampány, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy legyünk toleránsabbak, jobban figyeljünk oda vagyontárgyainkra. Ennek részleteiről ide kattintva írtunk!

A BattaTúra akció advent második vasárnapján indult és december 12-ig tart Százhalombatta belterületén belül. A programhoz könnyedén csatlakozhatunk a BattaTúra applikáció letöltésével.

Szatmáriné Berczi Dolóresz kiemelte, négy helyszínt jelöltek meg, ahol bűnmegelőzési tanácsokat olvashatnak az érdeklődők. A bűnmegelőzési főelőadó ismertette azt is, hogy egy együttműködési megállapodást kötöttek öt térségi középiskolával, az érdi Kós Károly Szakképző Iskolával, a Marianum Általános Iskola és Gimnáziummal, a százhalombattai Arany János Általános Iskolával és a Széchenyi István Szakközépiskolával, valamint a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Gimnáziummal, melynek értelmében a BattaTúrát teljesítő diákoknak a túra teljesítése beleszámít az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatba, ezért várják az iskolások jelentkezését is!

Szatmáriné Berczi Dolóresz kiemelte, a százhalombattai túra sikerét látva terveik között szerepel az is, hogy az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén hasonló bűnmegelőzési túrákat szervezzenek.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email