Túrával a bűnmegelőzés ellen

A karácsony a szeretet ünnepe, de ez a rendőrségnél is egy kiemelt időszak, mert ilyenkor kissé feszültebbek vagyunk és a vagyon elleni bűncselekmények is megnövekednek – fogalmazott az Érd FM 101.3-nak Szatmáriné Berczi Dolóresz, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

Mint kiemelte, a karácsonyi időszakban az emberek kicsit feszültebbé válnak, miközben a vagyon elleni bűncselekmények, az alkalmi lopások, zsebtolvajlások megnövekednek – melyek megelőzésére számos tanáccsal szolgál a rendőrség.

Szatmáriné Berczi Dolóresz emlékeztetett, a térségben évek óta zajlik a Házhoz megyünk program, melyben az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén hívják fel a figyelmet a vagyonvédelemre.

Százhalombattán december 12-ig tart a BattaTúra nevezetű bűnmegelőzési kampány, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy legyünk toleránsabbak, jobban figyeljünk oda vagyontárgyainkra. Ennek részleteiről ide kattintva írtunk!

A BattaTúra akció advent második vasárnapján indult és december 12-ig tart Százhalombatta belterületén belül. A programhoz könnyedén csatlakozhatunk a BattaTúra applikáció letöltésével.

Szatmáriné Berczi Dolóresz kiemelte, négy helyszínt jelöltek meg, ahol bűnmegelőzési tanácsokat olvashatnak az érdeklődők. A bűnmegelőzési főelőadó ismertette azt is, hogy egy együttműködési megállapodást kötöttek öt térségi középiskolával, az érdi Kós Károly Szakképző Iskolával, a Marianum Általános Iskola és Gimnáziummal, a százhalombattai Arany János Általános Iskolával és a Széchenyi István Szakközépiskolával, valamint a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Gimnáziummal, melynek értelmében a BattaTúrát teljesítő diákoknak a túra teljesítése beleszámít az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatba, ezért várják az iskolások jelentkezését is!

Szatmáriné Berczi Dolóresz kiemelte, a százhalombattai túra sikerét látva terveik között szerepel az is, hogy az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén hasonló bűnmegelőzési túrákat szervezzenek.