22_03_29_erdmost_nincskep

Tiszta ügy

22_03_29_erdmost_nincskep

Tiszta ügy

A menstruációs szegénység ellen kampányol az Érd Médiacentrum. Magyarországon az iskolás lányok tizede nem engedheti meg magának a menstruációs termékek vásárlását hónapról hónapra, de becslések szerint akár a női lakosság harmada érintett lehet a menstruációs szegénységben. Együtt tehetünk ellene!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Magyarországon az iskolás lányok tizede nem engedheti meg magának a menstruációs termékek vásárlását hónapról hónapra, de becslések szerint akár a női lakosság harmada érintett lehet a menstruációs szegénységben. 

A menstruációs szegénységben élő nők és lányok nem tudják a havi vérzésük idején a tampont, betétet vagy az általuk preferált higiéniai termékeket megvásárolni. Szorosan összekapcsolódik ezzel a megfelelő felvilágosítás hiánya, a nem megfelelő eszközhasználat következményeinek ismerete, illetve az alapvető higiénia, például a folyóvíz hiánya egy háztartásban.

Kutatók és aktivisták évtizedek óta foglalkoznak ezzel a fejletlen és fejlődő országok kapcsán, a nyugati világban a menstruációs szegénység témája azonban csak az utóbbi években került a köztudatba. Az Unió tagállamai között Anglia volt az első mind kutatás, mind megoldás terén:

Egy 2017 decemberében, a Plan International által publikált kutatás szerint tízből egy brit lánnyal előfordult már, hogy nem engedhette meg magának intim higiéniai termékek vásárlását menstruációja idején.

Az ezer, 14-21 éves nő és lány részvételével végzett online felmérés eredményei szerint 15 százaléknak jelent problémát az eszközök beszerzése, és a lányok 20 százaléka nem a számára legmegfelelőbb terméket választja anyagi okok miatt.

Az ön segítségével most biztosíthatjuk nőtársainknak a napi szintű biztonságot, a menstruációs időszak magabiztos átvészelését.

Kérjük, segítse tevékenységünket, hogy támogatásával a régen várt érdi iskolai menstruációs segélypontok is megvalósulhassanak, a nagyszámú többi támogatásra szoruló nő diszkrét ellátása mellett.

Tegyünk együtt a menstruációs szegénység felszámolásáért!
Ez tiszta ügy!

A női higiéniai segítő csomagot március 8-ig adhatja le az érdi Szociális Gondozó Központban. Érd, Emma u. 7.-ben munkanapokon 9:00 – 14:00 óra között. Ha nem megfelelő az időpont, az egyeztetéshez hívja a 06-23 520-362-es számot.

A kampányhoz IDE KATTINTVA tud csatlakozni!
 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email