Modernizálták és bővítették a tárnoki óvodát

Négy csoportra bővült a tárnoki óvoda, amely így már közel száz gyermeket lát el. A modern épületet a közeljövőben napelemekkel is ellátják, és az udvart is felújítják. Mint Lukács Lászlótól, Tárnok polgármesterétől megtudtuk, hamarosan a bölcsődét is két csoporttal bővítik a településen.

Tízéves álma vált valóra a tárnokiaknak azzal, hogy elkészült a kibővített óvoda a településen. Mint Lukács László polgármester az Érdi Televíziónak elmondta, eleinte egy bölcsőde és egy óvoda építését tervezték és bár a bölcsőde megépült, az óvodára megszavazott pénz nem volt elegendő, ezért azt többször is át kellett terveztetni, végül a város 10 százalékos önrészt vállat a 460 millió forintos állami támogatás mellé.

A tervek szerint az óvoda nagy udvarát is megcsinálják, saját forrásból. Igaz, a támogatásból maradt még 34 millió forint, de ezt az önkormányzatnak vissza kell fizetnie, nem fordíthatja az udvarra. "A korábban félretett kis pénzekből ezt még finanszírozni tudjuk, és lehet, sikerül olyan támogatót szerezni, aki az építkezés nagy részének költségét átvállalja" - tette hozzá.

Korábbi cikkünket a tárnoki óvoda építkezéséről itt olvashatják.