22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen az új tárnoki óvoda

22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyen az új tárnoki óvoda

Négy csoportra bővült a tárnoki óvoda, amely így már közel száz gyermeket lát el. Mint Lukács Lászlótól, Tárnok polgármesterétől megtudtuk, hamarosan a bölcsődét is két csoporttal bővítik a településen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, tízéves álma vált valóra a tárnokiaknak azzal, hogy elkészült a kibővített óvoda a településen. Mint Lukács László polgármester az Érd Tv-t emlékeztette, eleinte egy bölcsőde és egy óvoda építését tervezték és bár a bölcsőde megépült, az óvodára megszavazott pénz nem volt elegendő, ezért azt többször is át kellett terveztetni, végül a város 10 százalékos önrészt vállat a 460 millió forintos állami támogatás mellé.

Lukács László kitért rá, a választások előtt már csak apró simítások voltak hátra az építkezésig, de a két ehhez szükséges papír csak 2020 áprilisában érkezett meg. Onnantól kezdve viszont rekordidő alatt épült meg az óvoda, hiszen már 2020 őszén elkészült. Azóta már az engedélyeket intézték.

Tárnok polgármestere a beruházás kapcsán kitért rá, terveik szerint az udvart is megcsinálják, de az óvodaépítésből maradt 34 millió forintot nem fordíthatják erre a célja, hanem vissza kell fizetniük, így az udvart a tárnoki önkormányzat saját költségen teszi rendbe, az erről szóló szerződést már megkötötték a kivitelezővel.

Lukács László részletezte, az óvodába a legmodernebb felszerelések kerültek, minden csoporthoz kis udvar, öltöző és illemhelyiség tartozik, de van különszoba fejlesztő foglalkozásoknak és tornaszoba is, emellett pedig hamarosan napelemeket telepítenek az épületre.

Kitért arra is, a közétkeztetésre kapott 170 millió forintos támogatásból újítják fel a bölcsőde konyháját és az óvoda folyosóját, így egy konyha látja majd el a két intézmény étkeztetését, továbbá ebből az összegből a kisiskola konyháját is teljeskörűen fel tudják újítani, az pedig főzőkonyha is lesz, ahol a rászorulóknak is főznek.

Hozzátette, jelenleg mind az óvodában, mind a bölcsődében egy-egy csoport helyén működtetnek ideiglenes konyhát.

Lukács László elmondta azt is, az új óvodának köszönhetően egy csoporttal bővült a kapacitásuk, mert a Templom utcában be kellett zárni egy háromcsoportos óvodát. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az intézmény nem felel meg a jelenlegi követelményeknek, azt alaposan fel kellene újítani, de a tervek szerint az épületben szükséglakásokat alakítanak ki.

A bölcsőde bővítése kapcsán a tárnoki polgármester elmondta, erre a beruházásra is kaptak állami támogatást, amelynek köszönhetően háromról öt csoportba bővül az intézmény. Hozzáfűzte, a bölcsőde már szerkezetkész állapotban van és a tetőt csinálják, azaz a munkálatokat várhatóan még idén befejezik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email