22_03_29_erdmost_nincskep

Majd’ 150 ezer forint csatornapénzt kaphatnak vissza a tárnokiak

22_03_29_erdmost_nincskep

Majd’ 150 ezer forint csatornapénzt kaphatnak vissza a tárnokiak

Szeptember 30-án képviselő-testületi ülést tartottak Tárnokon, ahol többek között kiderült az is, hogy 147 804 forint jár vissza a csatornapénzből azoknak, akik befizették a 250 ezer forintot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Lukács László, a település polgármestere az Érd FM 101.3-nak elmondta, a szeptember 30-i képviselő-testületi ülésen felülvizsgálták a költségvetést, ahol az éves megtérülésről, azaz a bevételek és kiadások alakulásáról volt szó. A polgármester szerint Tárnok ebből a szempontból jól áll.

Arról is beszélt, 150 millió forintos állami támogatást kapnak útfelújításra, az utak portalanítására, amelyhez tervezési és engedélyezési feladatra is félre kell tenniük, de ezt visszakapják majd.

Az ülésen tárgyaltak a csatornapénzekről is. Mint Lukács László ismertette, a csatornabizottság munkája lezárult, majd beadott egy jelentést, amit a képviselők is tárgyaltak. A jelentés szerint 1650 tárnoki tagból 185 nem fizetett csatornapénzt.

Megállapították azt a pénztömeget is, amelyet szabályosan használtak fel a csatornázásra, ez alapján egy tárnoki lakosnak 107 196 forintot kellett volna befizetnie, így az a javaslat, hogy 147 804 forint jár vissza annak, aki befizette a 250 ezer forintot.

A tárnoki polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte azt is, sokan voltak, akik lakástakarékpénztárral fizettek, nekik nem ennyi jár vissza.

Lukács László kiemelte, nincsenek egyszerű helyzetben, de ezt az összeget elő kell teremteniük. Erre a 2021-es költségvetésben ugyan nincs fedezetük, de a későbbiekben beállítják ezt.

„Meg kell nézni, hogy összesen mekkora az a pénztömeg, amit biztosítanunk kell”

– fogalmazott, kitérve rá, év végéig meg kell határozniuk, hogyan folytatódik ez a folyamat. Már van egy alaplétszám, amivel el tudnak indulni, de így is többszázmilliós összeget kell visszafizetniük.

Elmondta azt is, a visszafizetés jogi problémát is felvet, mert meg kell vizsgálniuk, milyen jogcímen fizetik vissza, mivel tudják gyorsítani, korrektebbé tenni a folyamatot.

„Remélem, hogy 2022-ben ennek a végére érünk”

– emelte ki Lukács László.

A tárnoki polgármester beszélt továbbá arról is, hogy elfogadták a temető üzemeltetésének beszámolóját, de új pályázatot írnak ki, mert az előzőé lejárt.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy megduplázzák a képviselői juttatást, az eddigi 28 ezer forintról 56 ezerre, de mint a városvezető fogalmazott, még így is ez a legkevesebb a környék települései közül.

Lukács László ismertette azt is, hogy a Tárnoki Köz-Ért Kft.-nek kell karbantartania a kereszteződésekben lévő növényzetet, hogy az ne veszélyeztesse a közlekedőket.

Emlékeztetett, október 9-én a búcsúval egyidőben, 8 és 12 óra között gyűjtik az elektromos hulladékot a településen.


 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email