22_03_29_erdmost_nincskep

Lépéseket tesz a város az érdi őzek védelmében

22_03_29_erdmost_nincskep

Lépéseket tesz a város az érdi őzek védelmében

Az elmúlt hónapokban több halálos támadás ért számos őzet a Beliczay-szigeten. Október óta 12 állat pusztult el, halálukat szívmegállás okozta. Ennek az az oka, hogy az ebek a kerítésig kergetik őket, ahonnan az őz nem tud tovább menekülni, sokkot kap, és megáll a szíve - írta a polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László közösségi oldalán hangsúlyozta azt is: aranysakál ezeken a területeken a mezőőrök tájékoztatása szerint nem nagyon van, és a tizenkettőből mintegy hat esetben volt szemtanú rá, hogy kutya kergette szerencsétleneket.

A Városháza hatósági irodája koordinációjában az alábbi lépések történnek: 

A közterület-felügyelők és a gyepmester gyakrabban fogják ellenőrizni az érintett területeket (nem a bírságolás cél, hanem a figyelmeztetés, megelőzés). Figyelmeztető táblákat helyezünk ki a Beliczay-szigetre, a volt téglagyár területére, a gát mellé több ponton, a Benta-patak mentén, valamint fent, a lőtéren is, ahol szintén előfordulnak őzek. Felvettük a kapcsolatot a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársával, a táblák kihelyezését követően ők is sűrűbben ki fognak járni, hiszen mint természetőrök elsősorban ők intézkedhetnek természetvédelmi területen

– írja Csőzik László, hozzátéve: a gyepmester bejárta a tágabb környéket többször is, hogy az ebek nyomába eredjen, de nem járt eredménnyel.

Kérek minden kutyatulajdonost, figyeljen oda az őzekre, ne engedje szabadon házi kedvencét. Kutyát sétáltatni eleve pórázon szabad külterületen is. 

A polgármester kérte a kutyatulajdonosokat, hogy vigyenek magukkal zacskót, ha a gátra mennek, mert a séta- és kerékpárút szegélye mentén, de magán az úttesten is sok helyen,  hever a kutyapiszok.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email