22_03_29_erdmost_nincskep

Lélektükör

22_03_29_erdmost_nincskep

Lélektükör

A vírusveszély miatt zárt körben, online közvetítéssel nyílt meg a hatodik kiállítás november 11-én a Szociális Gondozó Központban. Az idősotthon közösségi terében havonta bemutatkozik egy-egy érdi alkotóművész, ez alkalommal Vincze Demeter Judittal és képeivel ismerkedhettünk meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vincze Demeter Juditot sokan ismerik, hiszen alapító tagja a KÉK-nek. Ez a harmadik önálló kiállítása Érden, korábban, a Covid előtt, rendszeresen részt vett a KÉK közös tárlatain és a Czabai-kert nyári alkotótáboraiban.

Judit egyévesen járványos gyermekbénulást kapott; fiatalon varrni tanult, a lányai már felnőttek, mikor elvégezte a közgazdasági és informatikai szakközépiskolát. Gyermekkorától szereti a képzőművészetet és az irodalmat, egyik alapítója volt a Képzőművészek Érdi Közösségének, László Bandynál tanult rajzolni Százhalombattán, és részt vett internetes festőkurzusokon is. Más területeken is alkot: tagja a Temesi Éva Irodalmi Körnek, rendszeresen ír verseket, novellákat, és idén megjelent a „Lelkem tükre” című kötete, amely az írásaiból, verseiből tartalmaz válogatást, saját képeivel illusztrálva.

Az idősotthonba tizenöt képet hozott el. „Ezek egy-kétéves festményeim. Egy-egy régi képemet, ha nem tetszik, újra előveszem, átfestem, javítgahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg. Sok mindennel foglalkozom, de a festészet a szenvedélyemmé vált. A képeim stílusát nehezen tudnám meghatározni – vonzódom az absztrakthoz, nem fényképszerűen festek. Vannak terveim, amelyeket szeretnék megvalósítani ezen a területen is, nem csak az irodalmat illetően” – zárta szavait.

A vírushelyzet súlyosbodása miatt a kiállítás zártkörű, csak az intézmény lakói tekinthetik meg. Számukra sokat jelent – kiváltképp most –, hogy egy-egy ilyen esemény bevonul az otthon falai közé, annál is inkább, mert minden kiállító egy képét az otthonnak ajándékozza. Aki kíváncsi Juditra és képeire, az ÉrdMost.hu Facebook-oldalon nézheti vissza az élő közvetítést a kiállítás megnyitójáról:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email