A közgyűlés előtt folytatódik Bács István összeférhetetlenségi ügye

Péntek este rendkívüli közgyűlést tart Érd Megyei Jogú Város képviselő-testülete, amelyen tárgyalják Bács István összeférhetetlenségi ügyét is. a Fidesz-KDNP korábbi érdi alpolgármestere vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel egy, a saját cégének nyújtott 71 millió forintos kölcsönt.

Tetlák Örs, Érd alpolgármestere a Facebookon tette közzé, hogy péntek este rendkívüli közgyűlést tartanak az összeférhetetlenségi eljárás folytatásaként. Tetlák azt is közölte, hogy feljelentést tett az Érdi Rendőrkapitányságon. 

Mint ismert, tavaly decemberben a közgyűlés jogi bizottsága kimondta: Bács István vagyonnyilatkozata valótlan, ezért az érdi közgyűlés zárt ülésen határozatot fogadott el arról, hogy kezdeményezzenek összeférhetetlenségi eljárást Bács ellen. 

Az ügy folytatásaként a napokban Tetlák Örs bejelentette, hogy a Jogi és Közbiztonsági Bizottság hétfői ülésén a bizottság úgy döntött, hogy nem áll fenn össszeférhetetlenség Bács István vagyonnyilatkozata kapcsán, azonban az összeférhetetlenségi eljárás itt nem ért még véget, hiszen a bizottság előterjesztését a közgyűlésnek is el kell fogadnia.