tetlak

Tetlák: Bács István méltatlan a képviselői tisztségre

tetlak

Tetlák: Bács István méltatlan a képviselői tisztségre

Sajtótájékoztatót tartott Tetlák Örs alpolgármester, az LMP elnökségi tagja kedden. A tájékoztatón arról beszélt, hogy a Jogi és Közbiztonsági Bizottság hétfői ülésén a bizottság úgy döntött, hogy nem áll fenn össszeférhetetlenség Bács István vagyonnyilatkozata kapcsán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Tetlák Örs a tájékoztatón elmondta, hogy a vagyonnyilatkozati eljárás véget ért, melyben kimondták, hogy Bács István vagyonnyilatkozata valótlan elemeket is tartalmaz. Hozzátette, hogy a bizottsági tagok Bács István javított vagyonnyilatkozatát az ülés előtt kapták kézhez. Ebben a vagyonnyilatkozatban a korábbiból teljes mértékben hiányzó, saját cége számára adott tagi kölcsön helyett most már 33 és fél millió Ft-os összeget tüntetett fel „más szerződés alapján fennálló pénzkövetelés” címen. Tetlák szerint ezzel az a gond, hogy Bács István a kizárólagos tulajdonában álló kft számára nem 33 és fél millió Ft-os, hanem 71 és fél millió Ft-os kölcsönt folyósított két részletben. Így a teljes összeget a javított vagyonnyilatkozatban sem tüntette fel. Tetlák Örs úgy fogalmazott, hogy Bács István folyamatosan a bolondját járatja a közvéleménnyel és folyamatosan valótlan vagyonnyilatkozatot ad el, és véleménye szerint Bács István továbbra sem kíván magyarázatot adni arra 71 és fél millió Ft-os tagi kölcsönre, aminek a forrását hónapok óta nyomozzák.

Az alpolgármester rávilágított arra is, hogy ez az összeg nagyságrendileg megegyezik azzal a 70 millió Ft-tal, amit éppen a Bács István által felügyelt óvoda project következményeként visszafizetési kötelezettségként állapítottak meg.

Tetlák Örs szerint az összeférhetetlenségi eljárás itt nem ért még véget, hiszen a bizottság előterjesztését a közgyűlésnek is el kell fogadnia. Mint mondta, Bács István méltatlan a képviselői tisztségre és nem kíván megfelelni a demokrácia intézményrendszerének a tekinteben, hogy legalább harmadik próbálkozásra egy valós tartalmú vagyonnyilatkozatot adjon le.

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email