22_03_29_erdmost_nincskep

Kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság!

22_03_29_erdmost_nincskep

Kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság!

A 2020-as Európa-bajnokság már csak a nevében 2020-as, ugyanis annak ellenére, hogy a hivatalos elnevezés nem változott, a torna 2021. június 11-én kezdődik majd, méghozzá az Olaszország-Törökország meccsel Rómában. Az érdiekkel az utcán latolgattuk az esélyeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

119 év alatt egyszer sem játszott olyan fontos mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott, mint amilyet június 15-én Portugália és június 19-én Franciaország ellen fog a labdarúgó Európa-bajnokságon. Mindkét meccsen több mint 60 ezer néző biztatja majd a nemzeti együttest egy olyan tornán, amelyet 2020-ban elhalasztottak, ezért már öt éve várunk arra, hogy ismét Eb-mérkőzéseket nézhessünk. Rómában ma este indul az őrület az Olaszország-Törökország nyitómeccsel.

A 2021-es torna a 16. az Európa-bajnokságok történetében és először fordul elő, hogy a legutóbbi rendezés után négy helyett öt évet kellett várni. A világjárvány miatt kellett 2020-ról elhalasztani a tornát, de nem ez az egyetlen különlegessége. A koronavírus miatt először fordul elő, hogy nem üzemelhetnek teljes kapacitással a létesítmények, de most lesz először olyan, hogy nem egy vagy több ország, hanem városok rendezik majd az eseményt.

Idén is együtt szurkolhatunk a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon érdekelt magyar labdarúgó válogatottnak, hiszen a Szepes Gyula Művelődési Központ a főtérre szervezett közösségi meccsnézést, míg az Ifjúsági Önkormányzat tippversennyel készül az Eb-re.

Az ÉRD TV stábja az utcán arról faggatta az érdieket, hogy kit gondolnak a legesélyesebbnek és mit gondolnak a magyar válogatott várható szerepléséről.