karpatifarkasok_011_220110

Jégkorong: tornát nyert Csehországban a Kárpáti Farkasok

karpatifarkasok_011_220110

Jégkorong: tornát nyert Csehországban a Kárpáti Farkasok

Az esélytelenek nyugalmával utaztak Csehországba, mégis tornagyőzelemmel tértek haza a Kárpáti Farkasok U11-es jégkorongozói, akik végül remek játékkal nyerték meg a neves csapatok elleni tornát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Hegyi Ádám szakmai vezető az Érd FM 101.3 Playoff című műsorában ismertette, a tornán való részvétellel  az volt a céljuk, hogy a gyermekeknek megmutassanak egy magasabb szintet egy komoly jégkoronghagyományokkal rendelkező országban. Ehhez képest sikerült meglepni a mezőnyt és aranyérmesként végezni.

„Különbségek természetesen voltak, azért nem úgy nyertük meg ezt a tornát, hogy mi domináltunk volna. Az ellenfeleinknél nagyon ügyes és képzett gyerekek voltak, viszont mi csapatként sokkal jobban együtt tudtunk működni. Ez amiatt is lehetett, hogy a gyerekek otthontól messze, a csapattal egy kicsit kiszabadultak, nagyfiúkká váltak, legalábbis ez volt az érzésük és így elhitték, hogy igenis tudunk mi ott győzni. Az eredmények pedig őket igazolták”

– fogalmazott Hegyi Ádám. A csehországi tornán a legjobb kapusnak a Kárpáti Farkasok hálóőrét, Vértes Ádámot választották meg.

Hegyi Ádám az Érd FM 101.3-on részletesen beszélt a klub és az utánpótlás fejlődéséről is. Mint kiemelte, az U8-as korosztály szépen gyarapodott, hiszen a sikeres HokiSuli program után már közel hatvanan vannak, de januárban újabb HokiSuli évadot indítottak. Az U8-asokhoz hasonlóan az U10-esek is közel hatvanan vannak a korosztályban. Ez az együttes nemrég Dunaújvárosban vett részt a Santa Claus Cupon, ahol az összes magyar ellenfél mellett külföldi csapatokat is legyőzött. Az U12-es korosztály az előszobája a nagypályás játéknak, míg az U14-esek két csapattal két bajnokságban szerepelnek. Az U16 kiemelkedően ügyes együttes, amit mutat, hogy hárman már a korosztályos válogatottba is meghívót kaptak. Az idén indult U18-as együttesbe sok fiatalabb jégkorongozó is feljátszik, ami szintén a játékosok fejlődését szolgálja – húzta alá Hegyi Ádám.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email