22_03_29_erdmost_nincskep

Így készül a Föld Napjára az MFM

22_03_29_erdmost_nincskep

Így készül a Föld Napjára az MFM

Április 22. a Föld Napja, ebből az alkalomból a Magyar Földrajzi Múzeum biodiverzitásról, azaz a fajok sokféleségéről szóló régebbi kiállításának anyagát teszi közkinccsé, amelyhez az érdeklődők egy rejtvényt is megoldhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Fekete-Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese az Érd FM 101.3-nak elmondta, év elején még úgy tervezték, hogy a szokásos családi rendezvényeket tartják meg, de a többéves hagyományra visszatekintő eseményt a tavalyihoz hasonlóan idén sem tudják megtartani.

Épp ezért úgy döntöttek, egy régebbi kiállításuk anyagát teszik közkinccsé, amely a biodiverzitástól, vagyis a fajok sokféleségéről szól, amely a Föld Napja idei témája.

„Ebből a kiállításból meg lehet tudni, mi a biodiverzitás fogalma, mi okozza a fajok sokféleségének csökkenését, mi az, amit mi magunk tenni tudunk, hogy ezt a csökkenést mérsékeljük, megállítsuk, illetve az utolsó tabló olyan állatfajokat mutat be, melyekkel ma már nem találkozhatunk, mert kipusztultak”

– mondta Fekete-Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese.

Részletezte, a kiállítást a héten négy részletben osztják meg a múzeum közösségi oldalán.

„Aki szeretne velünk játszani, az április 22-én ehhez a kiállításhoz kapcsolódóan online rejtvényt is megoldhat”

– tette hozzá Fekete-Mácsai Anetta, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a biodiverzitásról szóló kiállítás nem csak virtuálisan elérhető. Sőt, ha ismét megnyithatja kapuit a múzeum, akkor a kiállítás anyagát iskolák, művelődési házak és kultúrházak is kölcsönözhetik.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email