22_03_29_erdmost_nincskep

Huszonötödször is Batthyány-napok

22_03_29_erdmost_nincskep

Huszonötödször is Batthyány-napok

1994. március 15-én vette fel a Batthyány nevet a négyes számú általános iskola. Az évfordulót minden évben versenyekkel, színes programokkal ünnepli az intézmény. Idén sem maradhatott el a rajz- és fotópályázat, a versmondó és a komplex verseny, a nyelvi megmérettetések és a reformkori akadályverseny.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Batthyány-napokat március 11. és 14. között rendezte az iskola. Hétfőn nyílt meg a rajz- és fotókiállítás, amire több mint háromszáz rajz érkezett, több iskolából (témája az évfordulók voltak), fotóból pedig ötezer, tizennégy pályázótól. A fotópályázat címe „Nyitott szemmel a nagyvilágban” volt.

Hétfőn rendezték a tankerületi német nyelvi versenyt a negyedik osztályosoknak, kedden pedig angol nyelvi tudásukat mérhették össze a diákok, míg a tornateremben rendhagyó akadályversenyt tartottak az alsósoknak, az 1848-49-es szabadságharcot idéző díszletek között. 

Szerdán rendezték az immár hagyományos Petőfi versmondó versenyt az alsós tanulóknak – erről korábbi cikkünkben olvashat bővebben.

Csütörtökön egy sóskúti, egy tárnoki és egy Batthyány-s csapat mérkőzött meg a reformkort és a szabadságharcot feldolgozó komplex versenyen, amelyen történelmi, irodalmi művészettörténeti és zenei kérdésekre kellett válaszolniuk a diákoknak. A kvíz érdekessége az volt, hogy nem papíron, hanem tableten oldották meg az ötven feladatot a hetedik-nyolcadikos gyerekekből álló csapatok, amelyek közt igen szoros eredmény született.

A Batthyány-napok a március 15-ei ünnepséggel zárultak, amelyen az intézmény diákjai elevenítettek fel egy-egy képet a forradalom és szabadságharc történetéből. Az iskola vendége Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese volt, aki azokról a magyar szabadságharcos katonákról beszélt, akiknek a világosi fegyverletétel után el kellett hagyniuk nem csak a hazájukat, de családjukat, szeretteiket is.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email