Hétvégén indul a zöldjárat

Egy kicsit másképp kell bezsákolnunk a zöldhulladékot, mint ahogy eddig megszoktuk: a zsákba csak fű és lomb kerülhet, a gallyat egyméteres kévékbe kötve helyezhetjük az ingatlan elé. Az ÉrdFM101.3-nak Csókai Viktor ügyvezető arról is beszélt, mit kezdhetünk a fenyő- és tujaágakkal.

A legfontosabb szabályok: tuját, fatuskót, fenyőt nem szállítanak el (ugyanis nem tudják komposztálni). Megoldás lehet az ágdarálás, amit már nem az ÉTH-nál, hanem az ÉKFI-nél rendelhetünk meg, térítés ellenében. Leadhatjuk a Zöldhatár Kft.-nél is, ide évente 200 kg-ot szállíthat minden háztartás ingyenesen, az efölötti mennyiségért fizetni kell. A Zöldvilág Plusz Kft. szintén átvesz tuját és fenyőt, térítés ellenében, illetve ők vállalják, hogy (kiszállási és rakodási díj fejében) házhoz is mennek érte. 

Idén is van mennyiségi korlát: három zsáknál többet nem visznek el az ÉTH zöldjáratai (ha kötegelve rakunk ki ágat, az is beleszámít, így például egy köteg mellé két zsákot, két köteg mellé egy zsákot helyezhetünk ki).

Az utcalistát itt, bővebb információt a zöldjáratról itt talál.

Hallgassa meg az ÉrdFM101.3 Zónázójában elhangzott beszélgetést (riporter: Szabó Beáta): 

 

Archív fotó