Halálos vonatgázolás a Főnök utcai átjáróban

Kedd reggel a Déli pályaudvarról 6:55-kor Dunaújvárosba indult S42-es vonat (4212) Érden, a Főnök utcai átjáróban elütött egy gyalogost, aki a balesetben életét vesztette. Az átjáróban a fény- és félsorompó rendben működött. Cikkünket frissítjük!

A helyszínelés ideje alatt Nagytétény-Diósd és Érd között, valamint Nagytétény-Diósd és Tárnok között szünetel a vonatközlekedés, az Érd felső felé közlekedő vonatok utasainak jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni a délelőtti órákban (S40-es, S42-es elővárosi vonatok, pécsi vonal távolsági vonatai). 

Várhatóan egy szakaszon pótlóbuszokat állítanak forgalomba. A G43-as vonatok Érd alsón át közlekednek.

FRISSÍTÉS!

A rendőrség engedélyezte a vonatközlekedést Nagytétény-Diósd és Érd között az egyik vágányon, nem kell pótlóbuszokra átszállni.

  • A helyszínelés ideje alatt - várhatóan 11 óráig - az S40-es és S42-es elővárosi járatok, valamint a pécsi vonal távolsági vonatainak menetideje 30-40 perccel megnő. 
  • A G43-as vonatok Érd alsón át járnak: nem érintik Budatétényt, Barosstelepet, Érdligetet és Érd felsőt, helyette Kastényparknál, Tététnyligetnél és Érd alsónál állnak meg.
  • A százhalombattai S40-es betétjáratok nem közlekednek.