Futsal: győzelemmel búcsúzott a 5 Stars

6–4-es győzelemmel búcsúzott az ÉRD Arénától a kieső csapatok találkozóján a 5 Stars Érdi VSE, amely a Hidegkúti SC-t múlta felül a futsal NB II Nyugati csoport alsóházi rájátszásának utolsó, 10. fordulójában. Varga Lászlóék bíznak benne, hogy legjobb kiesőként maradnak a másodosztályban.

Mint beszámoltunk róla, egy fordulóval a bajnokság vége előtt a Budapesti Atlétikai Klub a sereghajtó Hidegkúti SC legyőzésével biztosította NB II-ben maradását, amely egyben azt is jelentette, hogy a Hidegkút mellett a 5 Stars Érdi VSE is kieső helyen végez a másodosztályban a két csapat záró fordulóbeli eredményétől függetlenül.

Az alsóházi rájátszás 10. fordulójában tehát a két kieső vívott egymással amolyan búcsúmeccset az ÉRD Arénában.

A mérkőzés is ennek szellemében, sportszerű keretek között, nyugodt mederben zajlott. A tét nélküliség pedig sok szép akciót eredményezett. Ugyan a vezetést Zsoldos Áron révén a vendég fővárosiak szerezték meg, de a félidő derekán előbb Lak Imre egyenlített, majd a hajrájában Kertész Bence gólja már érdi előnyt jelentett (2–1).

A második játékrész elején egy kijátszott akció végén Plajner Ákos kétgólosra növelte a 5 Stars előnyét és ugyan Kovács Gergely gyorsan bevette Pintér Olivér kapuját (3–2), de erre előbb Haála Kada, majd egy bombagóllal H. Zováthi Bendegúz válaszolt (5–2).

A 34. percben fél perc leforgása alatt Hegedűs Dániel és Bocsev Balázs révén visszajött egy gólra a Hidegkút, amelynek a döntetlenre is volt esélye, de az utolsó percben Lak Imre nem hibázta el büntetőjét és kialakította a 5 Stars Érdi VSE 6–4-es sikerét.

„Egy olyan mérkőzés volt, aminek már nem volt igazán tétje, de szerettünk volna jól játszani, szépen búcsúzni, lehetőséget adni mindenkinek. Nem az eredmény volt az elsődleges, de a két csapat között még megvan az a különbség, hogy magabiztosan győztünk”

– értékelte a mérkőzést a 5 Stars Érdi VSE vezetőedzője, Varga László, Zenga, aki a kiesés kapcsán elmondta, annak egyik konkrét oka volt, hogy a rájátszásban Pécsre nem tudtak elutazni, így az ellenfél zöld asztal mellett kapta meg a 3 pontot, ami nagy érvágás volt az érdieknek.

„Nagyon nagy volt a fluktuáció, hétről hétre nem tudtunk ugyanazzal a csapattal pályára lépni, volt időszak, amikor kapusunk sem volt, szóval nagyon nehézkes időszakon vagyunk túl, ennek köszönhető, hogy a pályán kiestünk”

– vont mérleget Varga László, utalva arra, hogy az idei szezonban 34 játékos lépett pályára a 5 Starsban. A vezetőedző megjegyezte, bíznak benne hogy mégis bent tudnak maradni az NB II-ben.

„Tavaly sem vállalták az NB III-as bajnokok az NB II-t, ezért bizakodunk abban, hogy ebből szerencsésen kijövünk”

– jegyezte meg Varga László, utalva arra, hogy a 5 Stars a legjobb kieső csapat a másodosztályban, így ha valamelyik NB III-as bajnok nem vállalja a feljutást, első körben őket kérik fel a mezőny feltöltésére, erről pedig a következő hetekben születhet döntés.

Férfi futsal NB II, Nyugati csoport, alsóházi rájátszás, 10. (utolsó) forduló
5 Stars Érdi VSE–Hidegkúti SC 6–4 (2–1)
Gól: Lak (10., 39. – a másodikat 10 méteresből), Kertész B. (18.), Plajner (23.), Haála (25.), H. Zováthi (28.), ill. Zsoldos (5.), Kovács G. (24.), Hegedűs D. (34.), Bocsev (34.)