22_03_29_erdmost_nincskep

A Fácán Óvodában rendkívüli szünetet rendeltek el

22_03_29_erdmost_nincskep

A Fácán Óvodában rendkívüli szünetet rendeltek el

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Érdi Kincses Óvoda Fácán Tagóvodájában néhány nap különbséggel két csoport is karanténba került, miután több ott dolgozó is pozitív koronavírus-tesztet produkált.  A csütörtöki hírek már arról szólnak, hogy rendkívüli szünetet rendeltek el az intézményben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet rendelt el az Érdi Kincses Óvoda Fácán Tagóvodájában 2021. január 15-től 2021. január 22-ig több ott dolgozó felnőtt és az óvodába járó kisgyermek igazolt Covid fertőzöttsége miatt. Az óvoda a rendkívüli szünet idején ügyeletet lát el, de kérik, hogy csak kizárólag akkor vegyék igénybe az ügyeleti ellátást, ha az valóban szükséges, indokolt és semmilyen más módon nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

Szűcs Gábor alpolgármester az eset kapcsán elmondta, hogy a koronavírus járvány elérte Fácán óvodát is, a fertőtlenítés folyamatban van. 17 dolgozóból hétnek lett pozitív a koronavírus-tesztje és két gyermek is igazoltan megfertőződött.  Ezek után rendelték el a rendkívüli szünetet. Az alpolgármester emlékeztetett rá: más intézményekben is előfordult már rendkívüli szünet elrendelése, de ezek többnyire egy csoportra korlátozódtak. „Amit meg lehet tenni, azt megtesszük, hogy minimális szintre csökkentsük a fertőzés lehetőségét. A lázmérés és a fertőtlenítés továbbra is kötelező. Addig azonban, amíg nem lesz megfelelő mennyiségű ember beoltva, ezekre az eseményekre számítani kell, így fontos, hogy  a jövőben is igyekezzünk betartani a szabályokat.”

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email