22_03_29_erdmost_nincskep

Ez történik Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Ez történik Tárnokon

Lukács László, Tárnok polgármestere beszámolt egy helyi vállalkozó felajánlásáról, a Rákóczi úti járda befejezéséről, a Rákóczi út – Dózsa Gy. út kereszteződése átépítésének folytatásáról, a Dózsa György út felújításáról, az őszi elektromos hulladékgyűjtésről és a novemberi közmeghallgatásról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lukács László elsőként arról ír, hogy aTárnoki Önkormányzat jó kapcsolatot épített ki a helyi vállalkozókkal. Minden alkalommal, amikor lehetőségük van rá, támogatják a helyi vállalkozókat, s a lakosság érdekeit figyelembe véve igyekeznek együttműködni velük. Ennek eredménye, hogy 2019 óta többször álltak melléjük, segítették munkájukat, tettek olyan felajánlást, mely messze a kötelezettségeiken túl mutat. „Az elmúlt napokban Strbik Ferenc helyi vállalkozó vélte úgy, hogy az iparűzési adójának megtakarított feléből, a Rákóczi útra, az iskolánál lévő zebrához egy forgalomlassító sebességjelző auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatát tetet, némi biztonságot ajándékoz Tárnoknak, a tárnoki lakosoknak.”- írja a polgármester.

Arról is szót ejt, hogy elkészült a Rákóczi út járdájának felújítása a Bentától a postáig, de nem csak a járda újult meg, hanem több helyen parkoló kialakítása is megtörtént. „A támogatásból, összesen 26.733.500 Ft-ból megépült szakasz csak a kezdet.”

Megtorpant, de a napokban újra folytatódott a Rákóczi út – Dózsa Gy. út kereszteződésének átépítése. Első lépésként a leendő buszmegálló alatti áteresz került a helyére, majd a járdák megépítése következik. Eközben a közútkezelő a Munkácsy utcától a Petőfi utcáig felmarja a Dózsa György út, igencsak elhasznált, többször javított aszfaltját, 2021. szeptember 15-16-án. A szakasz új aszfaltrétege 2021. szeptember 22-23-án készül el, melyhez illeszkedve fog megépülni a buszmegálló.

Idén ősszel is megszervezik a lakossági elektromos hulladék gyűjtést, erről is ír Lukács László. A gyűjtést 2021. október 9-én, 8-12 óra között tartják A megunt vagy használhatatlan elektromos készülékek leadása ingyenes, de a veszélyes hulladéknak minősülő készülékek leadására most nem lesz lehetőség.

Idén is megszervezik a közmeghallgatást, 2021. november 4-én 17:00-kor kezdődik. A szokásos módon lehet kérdéseket előre leadni, melyek megválaszolására a rendezvényen kerül sor. Mivel a közmeghallgatás testületi ülésnek minősül, s szigorú szabályai vannak, az előre feltett kérdéseket a beérkezés sorrendjében fogják megválaszolni. A rendezvényen fel lehet tenni előre le nem adott kérdést is, de csak a hivatalos rész lezárása után. „Addig maradok, amíg érdemben merül fel újabb és újabb kérdés, de pontos adatokat, csak az előre feltett kérdésekre várjanak, aminek előtte utána lehet nézni. Remélem sok érdeklődő jön el, s sok kérdést kapunk, hiszen a kérdések és vélemények már a ciklus első harmadának az értékelései is egyben.”- zárja posztját a polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email