22_03_29_erdmost_nincskep

Érden is megkezdődött a szüret

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden is megkezdődött a szüret

Két hete már Érden is megkezdődött a szüret. Erről az Érdi Pincetulajdonosok Egyesületének elnökhelyettese, Martonosi Tamás számolt be az Érdi Tv-nek. Városunkban korai fehér fajtákkal kezdődött meg a szüret, most pedig már a rose bornak való szőlőt szüretelik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A korai fehér fajtákkal kezdődött meg Érden a szüret, most pedig már a rose bornak való szőlőt szüretelik. Martonosi Tamás az Érd Tv-nek elmondta, hogy nagyon jól alakul a szezon, sem a minőséggel, sem a mennyiséggel nincs gond, véleménye szerint az elmúlt éveknél valamivel jobbat tudnak produkálni. Régebben jellemző volt, hogy más vidékekről is hoztak szőlőt, amiből készültek az érdi borok, de ma már egyre inkább az helyi termés jelenti az alapját az érdi bornak.

Az egyesület elnökhelyettese azt is elmondta, hogy a fűszeres fehérborok nagyon teret nyernek mostanában, mint például az irsai vagy a cserszegi, a rose továbbra is kedven, és az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyönygyöző vagy habzó borok. 

Az egyesületük alapvető funkciója, hogy egységet kovácsoljon a pincetulajdonosokból, emellett pedig a hagyományok ápolása is fontos célkitűzés, melynek fontos eleme a Szüreti Mulatság.