22_03_29_erdmost_nincskep

Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

Átadták a budaörsi egynapos sebészet átalakított műtőszintjét, ahol szeptember 13-án indulnak az operációk. A beépített technika a korábbinál is korszerűbb, nagyobb invazivitású beavatkozások végrehajtását teszi lehetővé. A fejlesztés 300 milliós beruházásból valósult meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nyári átépítést követően szeptember 10-én ünnepélyes keretek között adták át a Budaörsi Egészségügyi Központ megújult műtőszintjét. A korábbi kettő helyett három műtőben folynak majd az operációk; a harmadik egység már nemcsak nappali műtétek, hanem nagyobb beavatkozások végrehajtására is alkalmas lesz. A csatlakozó fektetőben lehetőség nyílik a páciensek bent alvására és éjszakai megfigyelésére. A kórtermekhez zuhanyozók tartoznak, a munkatársak tágas orvosi szobából, nővérszobából dolgozhatnak. Az épület első emeletét teljes egészében megkapta az Egynapos Sebészeti Részleg, a második szint felszabadul a járóbeteg-ellátás számára.

A fejlesztés nyomán a budaörsi sebészet megőrzi vezető pozícióját Magyarország legkorszerűbb, legjobban felszerelt egynapos ellátási helyszínei között, ráadásul a műtéti repertoár a nagyobb invazivitású, elsősorban ortopédiai-protetikai beavatkozások irányába mozdulhat el – mondta el dr. Majzik Ernő, az intézmény orvos igazgatója az átadáson. 

A budaörsi egynapos sebészeten továbbra is lesznek közfinanszírozott operációk és olyan nagyobb értékű műtétek is, amelyeket az egészségbiztosító már nem fedez. A beavatkozások szeptember 13-án, hétfőn indulnak, a műtők be vannak táblázva.

A Budaörsi Egészségügyi Központ a TritonLife Csoport tagjaként az átépítést bruttó 300 millió forintos beruházással valósította meg – mondta el Zsákai Zoltán, az intézményt üzemeltető Jump Consulting ügyvezetője.

A helyhiány a budaörsi járóbeteg-ellátásnak több évtizedes problémája, az egészségügyi intézmény folyamatosan nőtte ki a rendelkezésére álló tereket. „A helyzet normalizálásában segítséget jelentett a Mozgásszervi Szakrendelő kialakítása két esztendővel ezelőtt a Farkasréti úton, a Budaörsi Önkormányzat által átadott épületben – emlékeztetett Zsákai Zoltán. – Most újabb örömteli bejelentéssel szolgálhatok: birtokba vettük az eredetileg fizikoterápiának szánt Kossuth utca 5. szám alatti ingatlant, amelynek felújítását, átalakítását a napokban megkezdjük.”

Az intézmény így még az ősszel új területekhez jut, és mód nyílik bizonyos szolgáltatások átköltöztetésére. „Reményeink szerint ezt követően az összes szakrendelésen méltó körülmények között fogadhatjuk majd az ellátási területünkhöz tartozó járóbetegeket” – mondta az ügyvezető.

További cikkeink

További cikkeink

A 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alakjának, Hincz Gyulának műveiből nyílt kiállítás április 13-án

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email