22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Végh Richárd junior országos bajnok, Végh Artúr ezüstérmes

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Végh Richárd junior országos bajnok, Végh Artúr ezüstérmes

A junior korosztály országos bajnokságának Orosháza, a kadet ob-nak pedig Gyál adott otthont. Az Érdi Spartacus előbbin egy arany- és egy ezüstérmet, utóbbin két ötödik helyezést ért el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A járványhelyzet miatt megharmadolódott az indulók létszáma a junior birkózók orosházi országos bajnokságán, s új szabályként egy versenyző csak az egyik szakágban indulhatott, nem mehetett kötött- és szabadfogásban indulni.

A szabadfogásúak 92 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt Végh Richárd csoportjában a vasasos Elek Csabát és a csepeli Angyal Krisztiánt is legyőzte, az elődöntőben pedig a nagyszénási Szőke Krisztiánt is felülmúlta. A fináléban is kitartott az érdi kíválóság lendülete, aki a csoportkör után megint legyőzte Angyal Krisztiánt, így országos bajnoki címet ünnepelhetett.

Testvére, a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában induló Végh Artúr is hasonlóan kezdett, a két TSC-st, Marton Márkot és Kiss Rolandot legyőzve nyerte csoportját, aztán a dél-zselici Radák Bertalant ejtette ki a döntőbe jutásért rendezett meccsen. A fináléban viszont már nem bírt az ESMTK-s Szőke Alexszel, ezáltal a dobogó második fokára állhatott.

A kadet korosztály gyáli országos bajnokságán a 15-17 évesek indultak. A 208 versenyzőt felvonultató megmérettetésen az Érdi Spartacusból Kovács Dávid a kötöttfogásúak 65 kilogrammos mezőnyében, a lányoknál Baljer Roxána a 61 kilogrammosoknál végzett a pontszerző, ötödik helyen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email