22_03_29_erdmost_nincskep

Babamozi az érdi rendelőben

22_03_29_erdmost_nincskep

Babamozi az érdi rendelőben

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben hamarosan lehetőség nyílik a megszületendő baba megtekintésére, még a megszületése előtt, a méhen belül, ugyanis az érdi rendelő beszerzett egy úgynevezett 3D/4D ultrahang készüléket, amivel élethű képet kapunk a magzatról és mozgásáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vizsgálatot Nyutali Katalin szonográfus végzi, és a kismamán kívül csak egy hozzátartozó tartózkodhat bent a vizsgálóban. A babamozi 2021. augusztus 4-től csütörtökönként, 10-16 óráig vehető igényben és kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján lehet igénybe venni. Miután térítéses szolgáltatásról van szó, így beutalóra nincs szükség.

Hallgassa meg az Érd FM 101,3 interjúját Nyutali Katalin szonográfussal!


A valósághű 4 dimenziós ultrahangfelvétel készítésére a 26.hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő kis magzat, már igazán a baba formáját mutatja.

Elsőként a magzat életjeleit, általános állapotát térképezi fel a vizsgáló szakember. Ilyen például a magzatvíz és a szívritmus ellenőrzése is. Ezután következik a szülők által leginkább várt és legérdekesebb rész: a vizsgáló megkeresi a lehető legjobb képet és pozíciót a babamozizáshoz.

A „babamozi” során a rendelkezésre álló idő (20-25 perc) alatt az anyuka és jelenlévő hozzátartozója részére meg tudják mutatni a születendő babát, erről folyamatos felvételt is készítenek, amit pendrive-on adnak át a leendő szülőknek. 

A rendelő igazgatója, Bárány Zsolt, a Facebookon hangsúlyozta: a „babamozi” nem helyettesíti a genetikai szűrővizsgálatot, kizárólag a baba bemutatására szolgál, de a felvétel után – az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelveit követve – leletet is adnak, ami a baba biometriai adatait („magzati méreteit”) tartalmazza. 

A babamozi és a biometriai leletezés díja a jelenleg érvényes Térítési díj szabályzat alapján 14.000 Ft, amit a vizsgálat előtt kell befizetni a rendelő pénztárában. 

Időpont kérése: szerdánként 17 és 18 óra között a (23)365-232 /161-es melléken. (első ízben július 21-én, szerdán hívható)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email