22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltozás, járdaépítés ősszel is

22_03_29_erdmost_nincskep

Aszfaltozás, járdaépítés ősszel is

Mintegy két hét múlva lezárul a közbeszerzés ötven érdi utca leaszfaltozására, ekkor a városvezetés bejelenti, mely utcák szerepelnek ebben a csomagban - mondta az Érdi Televíziónak Csőzik László polgármester, aki beszélt a járdaépítésekről is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kezdjük a már elkészült gyalogjárókkal: mint a városvezető elmondta, megépült a Diósdi úton egy egészen hosszú szakasz, önkormányzati forrásból, és befejeződött a Felső utcai járda megépítése is: a nagyon rossz minőségű, töredezett aszfaltot térkőre cserélték, ami mind funkcióját tekintve, mind esztétikailag megállja a helyét. Az Alsó utcában is lezárultak a munkálatok.

Most a Szovátai út következik: itt eddig nem volt összefüggő, megfelelően kiépített járda, most viszont ez is kiépül a Fundoklia tér és a Fűtő-Sóskúti-Szovátai kereszteződés között. A munkálatok körülbelül egy hónapig tartanak majd, az időjárás függvényében. (Korábban erről itt írtunk részletesebben.) 

Átalakítanák a Fundoklia teret

„Szeretnénk ezt a városrészt tovább szépíteni. Két nagy beruházást is tervezünk: a már említett Fűső-Sóskúti-Szovátai kereszteződésben szeretnénk jelzőlámpákat elhelyezni, gyalogátkelőhellyel, buszöböllel. A Fundoklia tér átalakítása – ahol most a műanyag körforgalom található – a másik nagy beruházás. Erre még nincs meg a forrás, a terveztetés most kezdődik. Ezzel a projekttel indulunk neki az új uniós ciklus pályázatainak” – mondta Csőzik László. Mint hozzátette, új körforgalmat szeretnének kialakítani, fasort telepíteni, rendbetenni a vízelvezetést. „Jó lenne, ha ennek a városrésznek ez központi terévé válhatna, kávézóval, kiülős terasszal. Ez egy elhanyagolt része a városnak, nagyon ráférne a fejlődés” – tette hozzá.

Járda az Ürmösön, zebrák nyolc helyszínen

Visszakanyarodva a járdaépítésre: a városvezetés szeretné, ha a nagy főutak mentén folytatódna a gyalogjárók kialakítása, ezért a Szovátai után az Ürmös utcában építkeznek. A Csaba utcában körülbelül 18 éve épült gyalogjáró, de ezt mostanáig nem folytatta az önkormányzat, tehát a forgalmas Ürmös mentén egyáltalán nincs járda. Az utca kialakítása miatt valószínűleg nem tudják majd végigvezetni a járdát egy oldalon, hanem át kell térniük a túloldalra.  „A terveztetés várhatóan november folyamán elindul, és bízunk benne, hogy jövőre el tudjuk készíteni a járdát” – mondta a városvezető.

Hogy hol folytatódjon a járdaépítési program, azzal kapcsolatban várják a lakosság véleményét, észrevételeit. Csőzik László elmondta: feltehetően sort kell keríteni a Vadlúd utcára, a Fehérvári útra is. Elsőként a gyűjtőutak menti járdákat célszerű megépíteni, és nagyon fontos a gyalogátkelők kialakítása is. „Nyolc zebra terveztetése zajlik most, ebből három a Szent István úton lesz. Jövő év elején szeretnénk kivitelezni ezeket is” – tette hozzá.

Aszfaltozás ötven utcában

A városvezetés nemcsak a járdákkal, zebrákkal, hanem az utak szilárd burkolásával is szeretne előbbre lépni. Mint Csőzik László elmondta, október 14-ig jelentkezhettek a meghívott cégek az aszfaltozási programra. Négy-öt cég volt versenyben, a közbeszerzés eredményét körülbelül két hét múlva hirdetik ki. „Azt az ötven utcát tettem bele ebbe a csomagba, amit megígértem még a nyár elején, csak akkor nem állt rendelkezésre elegendő forrás. Szeretnénk, ha már az idén el tudnánk végezni tucatnyi utca aszfaltozását, a maradékot pedig tavasszal, illetve kora nyáron. Ez nagy előrelépés lesz: félszáz aszfaltozott utca a városképet is érdemben javítja, jóllehet, nem kifejezetten széles, szegélyes utcákat építünk. Az emberek döntő többsége azonban így is örül, hiszen szilárd burkolatot kap sok mellékutca, és megszűnik a por. A teljesség igénye nélkül megemlíteném a Murányi, Szigetvári utcákat, de ide sorolhatnám még Dombos-Parkváros, illetve Parkváros több, nagyon porzó utcáját is. Természetesen minden városrészből választottunk rossz minőségű utakat. Hogy mi is szerepel majd pontosan a csomagban, azt akkor tudjuk bejelenteni, ha már biztosan látjuk, hogy a közbeszerzési eljárás eredményes volt. Addig nem szeretnék inni a medve bőrére. Természetesen az ötven utca után sem szeretnénk megállni, hanem folytani kívánjuk ezt a munkát” – zárta szavait a polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email