Címkék: Helyi

Idén is megtelt érdeklődőkkel az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tornaterme az intézmény nyílt napján. A végzős általános iskolások és szüleik nemcsak a felvételi követelményekről és az induló szakokról kaptak tájékoztatást, hanem bekukkanthattak a tanműhelyekbe, tanórákba is, és találkozhattak, beszélgethettek az intézmény diákjaival, tanáraival is.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szeptember végén rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkillst Budapesten. A megmérettetésen 28 ország összesen 525 versenyzője mérte össze 37 szakmában a tudását. A Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola egykori diákja, a huszonkét esztendős érdi Cseke Szabolcs a dobogó 2. fokára állhatott a festő és díszítőfestő szakmában.
Pénteken lezárultak az Érdi Vörösmarty Mihály gimnáziumban a beiskolázási tanulmányi versenyek. November 9-én biológia, kémia, illetve humán, 16-án pedig matematika-fizika tanulmányi versenyt rendeztek a nyolcadikos diákok számára. Ez utóbbi az immár hagyományos fizika show-val zárult, amit a gimnázium diákjai rendeztek a versenyeredményekre váró nyolcadikosoknak.
Tavaly felújították, szeptembertől az ovisok előtt megnyitották, pénteken pedig jelképesen is átadták a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodáját egy Marton-napi mulatsággal fűszerezve, ahol a Katica csoport picinyei táncoltak Halász Judit Ó, napsugár című slágerére, aztán volt zsákbamacska, kirakodó vásár, terülj-terülj asztalkám, a Kolompos húzta a láb alá valót, és dr. Bács István alpolgármester két örömteli hírrel is szolgált az egybegyűlt óvodapedagógusoknak, szülőknek és gyermekeiknek.
Tartós élelmiszerekkel és édességgel lepték meg a Cargill Magyarország Zrt. munkatársai a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljait. A több doboznyi cukrot, lisztet, olajat, konzerveket, csokoládét Berkes Gábor elnök-vezérigazgató és kolléganője – mindketten érdi lakosok – adták át csütörtök délelőtt a Habilitációs Központban.
Százhatvannégy tanuló vett részt idén az Érdligeti Általános Iskola Túr utcai épületében megrendezett tankerületi rajzversenyen. A 3-8. osztályos diákoknak évfolyamonként más-más feladatot kellett telesíteniük a rendelkezésükre álló másfél óra alatt, majd a neves pedagógusokból és Kéri Mihály képzőművészből, az Érdi Galéria vezetőjéből álló zsűri értékelte az alkotásokat.
Közúti közlekedési baleset történt november 12-én 9 óra 40 perckor Érden, a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol egy 27 éves helyi lakos BMW személygépkocsijával elgázolt egy, az úton átkelni szándékozó 83 éves férfit, majd frontálisan ütközött egy szembe haladó kisbusszal. Az elgázolt férfi a helyszínen életét vesztette. A rendőrök a baleset helyszíni szemléjét megkezdték, a forgalmat a környező utcákba terelik.