22_03_29_erdmost_nincskep

Ahol a murva már a múlté

22_03_29_erdmost_nincskep

Ahol a murva már a múlté

A fő közlekedési útvonalak felújítása mellett a mellékutcák is sorban újulnak meg Érden: idén sok, korábban földes vagy nagyon rossz állapotban lévő mellékutca kapott, illetve kap hamarosan aszfaltot, összesen több mint nyolc kilométer hosszúságban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Bács István alpolgármester az ÉrdMostnak elmondta: a munkálatokat háromféle forrásból finanszírozták.

– Az úgynevezett 1+1-es útrekonstrukciós programban azok az utcák újulhattak meg, ahol a lakók maguk kezdeményezték az aszfaltozást. Ebben az esetben az önkormányzat vállalja a költségek felét. Ez a megoldás egyre népszerűbb az érdiek körében, hiszen az önerő ingatlanonként – a telek utcafronti szélességétől függően – átlagosan 150-200 ezer forint szokott lenni, míg az ingatlanok értéke az aszfaltozásnak köszönhetően a korábbinál jóval magasabb lesz – jegyezte meg az alpolgármester, aki elmondta azt is: e konstrukcióban aszfaltozták le a Művezető, Olvasztár, Nyomdász és Piroska utcák egyes szakaszait, valamivel több, mint 1100 méter hosszúságban.

– Szerződéses konstrukcióban is építettünk utakat: még 2017-ben nyertünk forrást egy belügyminisztériumi pályázaton erre a célra. Az Orgona, Deák Ferenc, Kárpitos, Tápió, Trencsényi és Mély utca egy-egy szakasza ebből az összegből újulhatott meg, megközelítőleg 2000 méteren.

Önkormányzati forrásból, a képviselői keretből is számos utca kapott aszfaltot az idén – tette hozzá az alpolgármester.
– Volt olyan képviselő, aki járdát építtetett, vagy a felszínivíz-elvezetési problémákat oldotta meg a rendelkezésére álló tízmillió forintból, de képviselőtársaim többsége a teljes összeget útépítésre költötte, ahogyan jómagam is. Általában 300-300 métert tudtunk ebből a forrásból leaszfaltoztatni. Így készült el a Papagáj, a Mecseki, az Aradi, a Fűtő, a Bányász, a Málna, a Teréz, a Törcsvári, a Hérics, a Jázmin, a Harangvirág, a Miklós, az István és a Kont utcák egy-egy szakasza, valamint – önkormányzati megrendelésre – a Veronika köz. Összesen 3,2 kilométer hosszúságban újulhattak meg a képviselői keretből érdi mellékutcák – mondta Bács István.

Az alpolgármester kitért a még zajló építkezésekre is. A képviselői keret terhére még az idén leaszfaltozzák az Ágoston, a Somogyvári, a Drégelyi és a Nagy Lajos utcák egy-egy szakaszát, belügyminisztériumi forrásból pedig a Petőfi Sándor utca kap új burkolatot.

– Ez utóbbi helyszínen az aszfaltozás már elkészült, mintegy 550 méter hosszúságban, a szegélyezés, a kapubejárók kialakítása még befejezésre vár. Ha minden utcában véget érnek a munkálatok, összesen több mint nyolc kilométernyi új aszfaltozott lakóutcánk lesz, tehát fokozatosan haladunk, egyik lépés a másik után – fűzte hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email