22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: Partics Péter nyerte az emlékversenyt

22_03_29_erdmost_nincskep

Vívás: Partics Péter nyerte az emlékversenyt

Az Érdi Torna Club vívó szakosztálya tíz fővel vett részt a Csákváron rendezett II. Tersztyánszky Ödön Emlékversenyen, ahonnan Partics Péter révén egy aranyérmet hozott az egyesület.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A felnőtt férfi párbajtőrözőknél hat érdi lépett pástra. A csoportkört Partics Péter 4–2-es, György Attila és Lőrincz Viktor 3–3-as, Nagy Balázs és Fazio-Zalányi Zoltán 2–4-es, György Bálint pedig 0–6-os mérleggel zárta.

A 128-as főtáblán Partics Péter erőnyerőként kezdett, majd a BVSC-s Lendvay Gergelyt 15–10-re, a PTE-PEAC-os Rab Attilát 15–7-re verte. A 16 között nem kedvezett a sorsolás az érdieknek, miután Partics azzal a Nagy Balázzsal került össze, aki a tapolcai Szabó Ádám ellen 15–14-re, a FLESS vívója, Farkas Péter ellen pedig 15–12-re nyert. A házi rangadót végül Partics nyerte 15–11-re, aki ezt követően tovább menetelt, a negyeddöntőben kínait győzött le 15–13-ra, aztán újabb pécsi ellen kiélezett találkozón nyert 15–14-re. A döntőben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE párbajtőrözőjével, Deák Istvánnal mérte össze tudását, akit ugyancsak egy tussal múlt felül 15–14-re, így aranyérmes lett a 86 főt felvonultató mezőnyben.

Nagy Balázs teljesítményéhez meg kell említeni, hogy a Szabó Ádám elleni mérkőzését „a sírból hozta vissza”, hiszen a pécsi ellenféllel szemben 14–8-as hátrányból győzött.

Mellettük György Attila, Lőrincz Viktor, Fazio-Zalányi Zoltán és a második versenyén szereplő György Bálint egyaránt a 64 között búcsúzott a versengéstől.

A csákvári viadalon a felnőttek mellett a serdülők is párbajtőrt ragadtak. Itt Fazio-Zalányi Zoltán a csoportkört hibátlan teljesítménnyel, öt győzelemmel hozta le, a legjobb tizenhat között azonban az SZTE-VK-t erősítő Wodala János Dániel ellen 15–9-re kikapott, így kilencedik lett. Veres Máté a csoportban négy vereséggel zárt, majd a 32 között a pécsi Puskás Péterrel szemben is vereséget szenvedett, ezáltal a 26. helyet szerezte meg.

Az Érdi Torna Club három serdülőkorú lány versenyzője is pástra lépett. Kukla Enikő és Hajdu Laura Nóra is négy győzelemmel és két vereséggel jutott túl a csoporton, míg Horváth Gréta 3–3-as mérleggel végzett. Az egyenes kieséses szakaszban Kukla első meccsét megnyerte Csordás Emma Lisa ellen, de a vasasos Varga Veronikával már nem bírt, tizenegyedik lett. Hozzá hasonlóan szerepelt Horváth Gréta is, aki pedig a TSC-s Gál Barbarától kapott ki, azt követően, hogy a KRVSE-s Csősz Zsanettet felülmúlta, így egy hellyel csapattársa mögött, a tizenkettedik helyen zárt.

Hajdu Laura Nóra számára a 32 között ért véget a verseny, az NKE SE-s Steiner Zsófia Annától kapott ki és végzett tizenhetedik helyen.

Eredmények, II. Tersztyánszky Ödön Emlékverseny
felnőtt férfiak

Partics Péter 1. hely
Nagy Balázs 10.
Lőrincz Viktor 44.
György Attila 48.
György Bálint 61.
Fazio-Zalányi Zoltán 70.

serdülő, férfiak
Fazio-Zalányi Zoltán 9.
Veres Máté 26. hely

serdülő, nők
Kukla Enikő 11.
Horváth Gréta 12.
Hajdu Laura Nóra 17.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email