AVLkerekparCZB

Bringaversenyt rendezett az érdi cég

AVLkerekparCZB

Bringaversenyt rendezett az érdi cég

Reggel hattól este hatig tart az AVL kerékpárversenye a cég tesztpályáján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aki azt hiszi, hogy munkaidőben csak a postások és a pizzafutárok szoktak biciklizni, az nagyon téved. AVL Hungary érdi kutatás-fejlesztési központjában tizenkét órán át kerekeznek csütörtökön a vállalkozó kedvű munkatársak.

Az AVL a globális járműipar egyik meghatározó szereplője, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozik. Magyarországon 2002 óta vannak jelen, hazai központjuk Érden működik.

A kerékpározás ötlete az egyik érdi munkatárs, Kenyeres Tamás fejéből pattant ki, a cég pedig felkarolta a kezdeményezést.

„Az AVL-nek van egy 600 méter hosszú, 4 nagyobb kanyarral tagolt pályája, jó minőségű aszfaltburkolattal, ahol járműveket tesztelünk. Ez a pálya kiválóan alkalmas kerékpározásra is, így adta magát a lehetőség, hogy szervezzünk ide egy bringaversenyt. A koncepció egyszerű: díjazzuk a kört leggyorsabban teljesítő kollégánkat, és azt is, aki a legtöbb kört megteszi harminc perc alatt.

Van egy közösségi cél is: az AVL minden egyes kör után felajánl egy bizonyos összeget – és minél több kört teszünk meg, ez az összeg annál több lesz. Az így összegyűlt pénzt a későbbiekben olyan dologra költjük majd el, ami a munkavállalókat szolgálja” – mondta az ÉrdMostnak Tamás.

„Cégünknek van egy dolgozói egyesülete, ami szabadidős programokat szervez. Az egyesületnek van kávézós köre, túrázós csapata és motoros teamje, hogy csak párat említsek.

A ma összegyűjtött összeg egyik fele ezt az egyesületet gazdagítja, a másik felével pedig azt támogatjuk, hogy dolgozóink cégünk égisze alatt el tudjanak indulni különféle megmérettetéseken, sportversenyeken.

Futott már AVL-es csapat az Ultrabalatonon is” – tette hozzá Bozóky Ágnes, az AVL HR és kommunikációs vezetője, hangsúlyozva: mindezzel az AVL a dolgozók közti összetartást, a sportos életmódot és az egészségvédelmet támogatja.

A mai verseny reggel hatkor kezdődött, és este hatig tart. Fél-félórás turnusokban öt-öt munkatárs lép – vagyis inkább kerekezik – pályára. Aki szeretne, a félóránál többet is tekerhet, de egyszerre öt bringásnál több nem lehet a tesztpályán.

A versenyre az AVL érdi központjának 350 dolgozójából 40 már előre jelentkezett, de ahol vannak üres helyek – mert nem öten, csak négyen vagy hárman indulnak –, ott várják a további nevezéseket is.

A cég kerékpárról és védőfelszerelésről is gondoskodott, de sokan érkeztek ma a saját bringájukkal a munkába, vagy egy-egy kolléga kerékpárján osztoztak többen, így van miből válogatni. Aki pedig nem szeretne tekerni, az szurkolhat is, hiszen a versenyzéshez a nézőközönség drukkja is hozzátartozik.

A kezdeményezés láthatóan annyira megtetszett az AVL dolgozóinak, hogy lesz folytatás. Hogy kerékpárra pattannak-e vagy futóversenyt rendeznek – ez is felmerült mint lehetőség –, az még a jövő zenéje. Lényeg, hogy jó hangulatban, sportosan köszöntsék a nyarat.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email