22_03_29_erdmost_nincskep

A város üzemeltetheti ezentúl a vasúti aluljárókat

22_03_29_erdmost_nincskep

A város üzemeltetheti ezentúl a vasúti aluljárókat

Érdet két vasútvonal, a 30-as és a 40-es is kettészeli. Ehhez kacsolódóan rengeteg terület van a MÁV fenntartásában. Tárgyalásba kezdett ezért még tavasszal az önkormányzat a MÁV-val, hogy egy partnerségi együttműködés keretében színvonalasabban üzemeljék és tartsák karban ezeket a területeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ez azért lehet előremutató lépés, mert nagyban növelni tudná a városlakók komfortérzetét és egy európai kinézetet is adna a városnak – mondta el Szűcs Gábor alpolgármester az Érd FM 101.3-on.

Abban már nagyjából megegyezett a két fél, hogy mely terüeteket kívánja a MÁV átadni, illetve a város átvenni, saját üzemeltetésre. Az már csaknem biztosnak látszik, hogy az aluljárók üzemeltetése például átkerül a város feladatai közé.

A következő lépésben, a jövő héten, fognak megkezdődni a finanszírozási megbeszélések, azaz az a fajta számítás, hogy a MÁV milyen mértékben tud hozzájáruni ezeknek a területeknek az üzemeltetéséhez, és hogy a városnak milyen mértékben kell, ha kell saját forrást biztosítania erre – tette hozzá az alpolgármester.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email