22_03_29_erdmost_nincskep

Oltást kaptak a hajléktalanok is

22_03_29_erdmost_nincskep

Oltást kaptak a hajléktalanok is

A hajléktalanszálló lakói és munkatársai nagy része már megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Az éjjeli menedék telt házas, a szálló női és férfi részlegén még van hely. A bejutás viszont nem egyszerű, mert Covid-teszt is kell hozzá - de a hajléktalanellátásban dolgozók ebben is segítenek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Stehlik Krisztiántól, a hajléktalanellátó vezetőjétől megtudtuk, a  lakók, illetve a dolgozók nagy többsége már megkapta a koronavírus elleni védőoltást (van, aki a második adagot is), a vírushelyzet miatti korlátozásokat pedig jól viselik az ellátottak. A munkatársak nagyon odafigyelnek arra, hogy fertőzés, átfertőződés ne történjen.

– Az éjjeli menedékhely telt házzal üzemel, de a női szinten és a férfi átmeneti szállón van még szabad férőhely. Sajnos, az átmeneti ellátásba most nagyon nehezen jutnak be a hajléktalanok: az eleve kötelező bőrgyógyászati és tüdőszűrőleleten, valamint a háziorvosi nyilatkozaton – ami azt tartalmazza , hogy milyen típusú betegségekkel küzd a jelentkező – két, 48 óra eltéréssel elvégzett, öt napon belüli Covid-teszttel kell rendelkezniük. Sokan nem tudják, hol és hogy lehet a teszteket megcsináltatni, így előfordul, hogy meg sem próbálnak bejutni, holott ha támogatást, iránymutatást kapnak, megoldható a dolog. A Covid-tesztre a háziorvos ad beutalót, és a mentőállomáson végzik el 8 és 16 óra között. Az eredményt a háziorvosnak küldik meg – mondta Stehlik Krisztián.

Mint megtudtuk, a szállón jelenleg nem fogadnak ruhaadományt, ugyanis korábban nagyon sok felajánlás érkezett, így jól el vannak látva ruházattal. A vírushelyzet miatt a tisztítószert, tartós élelmiszert – amire viszont mindig szükség van – nem a szállón, hanem az Emma utca 8. szám alatt tudják fogadni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email