22_03_29_erdmost_nincskep

Nyáron indulhat az aszfaltozási program

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyáron indulhat az aszfaltozási program

Rendkívüli közgyűlést tartott a város vezetése, ahol elfogadták a 2019. évi zárszámadást és módosították az idei költségvetést, melynek köszönhetően nyáron megkezdődhet az aszfaltozási program. Ez első körben 20-25 utcát érinthet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Polgárok Házában tartott rendkívüli közgyűlésen többek között elfogadták a tavalyi év költségvetésének végrehajtásáról szóló rendeletet, a zárszámadást, amely mellett módosították az idei költségvetést is.

„Meg tudtuk teremteni annak az anyagi fedezetét, hogy elinduljon végre az aszfaltozási program Érden – hangsúlyozta Csőzik László polgármester. Hozzátette a költségvetés módosításával sikerült kialakítani azt az anyagi hátteret, melynek köszönhetően már a nyár folyamán megkezdődhet 20-25 utca rendbetétele. A polgármester elmondta, még most készítik elő a képviselőkkel az utcákat tartalmazó javaslatcsokrot. „Óriási várakozás övezi ezt. Én azt szeretném, hogy most elkezdjük és ne is hagyjuk abba” – hangsúlyozta.

Emlékeztetett, a múlt heti rendkívüli közgyűlésen módosították a helyi iparűzési adórendeletet, mellyel lehetővé tették, hogy igazán nagy beruházók érkezzenek a városba. Kifejtette, az Érdre érkező cégek radikálisan megnövelnék a város helyi iparűzési adóbevételeit, melyre a fejlesztések mellett az utak karbantartása során is szükség van.

A Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője, Simó Károly szerint a várost ért negyedmilliárd forintos gépjárműadó-elvonást az elmaradt rendezvények, események költségeivel lehetett volna pótolni.

„Vannak olyan rendezvények, melyek elmaradtak, például ilyen a május 1. vagy a gyermeknap, vagy olyan rendezvények, melyek nem tarthatók meg felelősen. Ezekből lehetett volna ellensúlyozni azt a bevételkiesést, ami jelen van” – fogalmazott a frakcióvezető.

A rendkívüli közgyűlésen a képviselők elfogadták azt a javaslatot, melynek értelmében az Érdi Sport Kft. jelenlegi ügyvezetőjének, Boldog Annának a megbízatását az ügyvezetői pályázat elbírálásáig, augusztus 31-ig meghosszabbították.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email