22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: végig vezetve verte a Szombathelyt az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: végig vezetve verte a Szombathelyt az ÉRD

Végig vezetve győzte le 38–21-re az újonc Szombathelyi KKA-t az ÉRD a K&H női kézilabda liga hetedik körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mérkőzés előtt a strandjátékokon ezüstéremig jutó magyar női strandkézilabda-válogatott két játékosát, Landi Gabriellát és Király Rékát köszöntötte dr. Csőzik László, Érd Megyei Jogú Város polgármestere.

Az ÉRD kiválóan kezdte az újonc elleni meccset, Tóth Gabriella a tőle megszokott lapos, alsó lövésből kétszer is bevette Katarina Tomasevics kapuját, majd Markéta Jerábková gólja után nagy nehézségek árán a Szombathely is eredményes volt, ám két újabb hazai találat után Marosán György már hat és fél perc elteltével időt kért (5–1).

Ezután sem változott sokat a játék képe, az SZKKA támadójátéka valamelyest fejlavult, de az ÉRD sebességét nem tudta tartani. A hazaiak olykor belehibáztak a támadásaikba, sőt, Szabó Laura és Alexandra Nascimento is mellélőtt egy-egy hétméterest, ennek ellenére az ÉRD így is simán őrizte előnyét (13–9).

A játékrész utolsó tíz percében sem történt fordulat, ugyan a vendégek részéről Biljana Bandelier és Dijana Jovetics szép gólokat szerzett, a hazaiaktól Alexandra Nascimento, Jelena Lavko és Bízik Réka is többször betalált, a szünetre pedig 20–14-es érdi előnnyel vonultak a csapatok.

A fordulás után is folyamatosan növelték előnyüket Tóth Gabrielláék, akik a kapuban remeklő Julie Foggea védéseinek és az ebből indított lerohanásoknak köszönhetően egy káprázatosan szép csapatmunka után, Jovana Kovacsevics góljával vezettek először tíz góllal a 42. percben (27–17).

Innentől pedig egyre könnyebb lett minden érdi szempontból, hiszen az egyre inkább fáradó vendégek támadójátéka egyre kevesebb átütőerőt tartogatott, az SZKKA részéről elkövetett technikai hibákat könyörtelenül kihasználták Jovana Kovacsevicsék, akik végül könnyed, 38–21-es győzelmet arattak.

 

– Sebességben a Szombathely felett volt az Érd és ez szépen fokozatosan kijött az eredményen, ennek köszönhető a nagyarányú győzelem – fogalmazott Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Az első félidőben jól tartottuk magunkat, utána kijött a két csapat közötti különbség, talán még több is. Sok ziccert hibáztunk, nem volt jó a lövéshatékonyságunk, de dolgozunk tovább – értékelt Marosán György, a Szombathelyi KKA szakvezetője.

Az ÉRD legközelebb november 3-án, 14.30-tól lép pályára, amikor a Kisvárdai KC vendége lesz.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló
ÉRD–Szombathelyi KKA 38–21 (20–14)
Érd, 800 néző. V: Marton Zs., Szabó E.
ÉRD: Janurik – Nascimento 4, Kiss N. 3, TÓTH G. 7, Szabó L. 2 (1), JERÁBKOVÁ 4, Schatzl Natalie 2
Csere: Foggea (kapus), Termány 1, Kisfaludy 2, Lavko 2, KOVACSEVICS 7, Bízik R. 3, Király R. 1, Landi
Edző: Szabó Edina
SZKKA: Tomasevics – JOVETICS 4, Virág 1, Horváth P. 2, Gorilszka 2, BANDELIER 7, Csire
Csere: Gadányi (kapus), Pődör B. 1, Mayer Sz. 4, Szendrei, Mayer M., Varga N.
Edző: Marosán György
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 10. p.: 7–2. 18. p.: 12–8. 24. p.: 17–11. 37. p.: 23–15. 43. p.: 28–17. 50. p.: 33–18.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/0

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email