22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagyot küzdött, de kikapott a Fraditól az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: nagyot küzdött, de kikapott a Fraditól az ÉRD

Nagy iramú mérkőzésen a házigazda FTC diktálta a tempót, de az ÉRD végig tartotta magát, s 35–30-ra maradt alul a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem indult túlságosan kedvezően az ÉRD számára a Fradi elleni vendégjáték. A fővárosi zöld-fehérek ellentmondást nem tűrően törték át az érdi falat. A játék ezen elemében a szűk nemzetközi elitbe tartozó Nerea Pena pedig egymás után háromszor mattolta Janurik Kingát, a túloldalon viszont csak Szabó Laurának volt válasza. Az első tíz percben Jovana Kovacsevics kétperces kiállítása miatt pedig 7–3-ra lépett meg a házigazda.

Ugyan az ÉRD támadójátéka némileg feljavult a folytatásban, de az agresszív FTC-védelmet így is nehezen lőtték át Jelena Lavkóék, Szabó Edina pedig 12–7-nél a tizennyolcadik percben időt is kért.

Az ezutáni percekben ugyan a Fradi valamelyest növelte előnyét, de egy kisebb pihenő után remekül tért vissza kapujába Janurik Kinga, a túloldalon pedig a Tóth Gabriella vezette ÉRD Kiss Nikolett révén kettőre zárkózott (15–13) és a szünetre sem nőtt a különbség.

A fordulás után az ÉRD kezdett támadásban, de ahelyett, hogy egy gólra zárkózott, az FTC két exérdi, Klivinyi Kinga és Schatzl Nadine találataival ismét elhúzott.

Az ÉRD ugyan próbálta tartani a közte négyet, sőt, volt, hogy fel is kapaszkodott, azonban hiába Szabó Edina időkérései, ezúttal ezek sem segítettek. Marketá Jerábková harmadik kétperces kiállítása miatt jelentősen visszaesett a vendégek variációs lehetősége támadásban, amelyet a Fradi ki is védekezett, majd lerohanásból és felállt fal ellen is rendre eredményes volt. A hajrában kissé elfogytak a vendégek, így az FTC végül 35–30-ra nyert, de az ÉRD is végig tartotta a lépést közvetlen bajnoki riválisával, s tisztességgel helyt állt az Elek Gyula Arénában.

– Küzdöttünk végig. Az első félidőben sok két percünk volt és szinte végig emberhátrányban játszottunk, ez nagyon nehéz volt és az ellenfél nagyon jól használta ki. A második félidőben is sok ki nem kényszerített labdaeladásunk volt, amit gyorsan megbosszult a Fradi. Amikor kicsit többel el tudott lépni az ellenfél, mint három-négy gól, akkor megtörtek bennünket és sajnos kicsit több lett a különbség közte, mint amit vártunk – mondta az ÉRD jobbátlövője, Kiss Nikolett.

– Az első félidő elején nagyon koncentráltunk, sok minden összejött, amit megbeszéltünk. A második felében nem annyira sikerült a helyzetkihasználás, de a szünetben megbeszéltük, min kell változtatni és jól jöttünk ki belőle, nagyon jó iramot diktáltunk, így lett öt közte – értékelt a hazaiaktól Lukács Viktória.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–ÉRD 35–30 (16–14)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Bonifert, Oláh
FTC: Bíró – LUKÁCS V. 6, Háfra 3, Mészáros R. 2, KOVACSICS 6, PENA 8 (4), Schatzl Nadine 3
Csere: Szemerey (kapus), Horváth D., KLIVINYI 4, Klujber 3, Zsiborás
Edző: Elek Gábor
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 3 (1), Kiss N. 1, TÓTH G. 7, SZABÓ L. 6, Kovacsevics 3, C. Lassource 4
Csere: Foggea (kapus), Lavko 1, Jerábková 2, Simon A., Gávai, Schatzl Natalie 2
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–1. 9. p.: 6–3. 14. p.: 9–6. 22. p.: 13–9. 28. p.: 15–13. 34. p.: 20–16. 40. p.: 23–20. 44. p.: 27–22. 51. p.: 30–25. 56. p.: 34–27.
Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:
– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést védekezésben és támadásban is, amely megnyugtatott bennünket. Onnantól beindult egy elképesztő hullámvasút, melyben voltak nagyszerű öt percek és borzasztó percek is és ez kitartott a mérkőzés végéig. Hálistennek, amikor kellett helyén volt a szívünk. Tisztában voltunk vele, hogy egy nagyon jól felkészített ÉRD fog ide érkezni, amely nagyon szeretne itt nyerni. A második félidő eleje volt a kulcsa a mérkőzésnek, amikor 16–14-nél nem tudtak közelebb kerülni, onnantól megnyugodtunk és tudtuk növelni az előnyt. Amikor magabiztosabb előny birtokába jutottunk, akkor túl nyugodtnak láttam a csapatot. Nagyon fontos győzelem volt ez ma, gratulálok a lányoknak.
Szabó Edina: – Gratulálunk a Ferencvárosnak a győzelemhez! Nagyon dolgozunk a védekezésünk stabilizálásán, de még hosszú az út, mire ez olyan védelem lesz, ami biztosabb lábakon áll. Sajnálom, hogy a második félidő elején nem tudtunk azzal a dinamikával játszani, ahogy befejeztük az elsőt, és túl nagy előnyt adtunk az ellenfélnek és már csak futottunk az eredmény után.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email