22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: idegörlő hajrában esett ki a magyar válogatott

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: idegörlő hajrában esett ki a magyar válogatott

Remekül kezdett, rögtön a mérkőzés elején komoly előnyt dolgozott ki, mégsem jutott tovább Románia ellen a magyar női kézilabda-válogatott a Japánban rendezett világbajnokság csoportkörének záró fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sorsdöntő mérkőzést vívott a magyar és a román női kézilabda-válogatott egymással a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság C-csoportjának ötödik, utolsó fordulójában.

Az egyaránt két-két győzelemmel és vereséggel álló magyar és román együttes is a továbbjutásért küzdött, igaz, a mieinknek nem kellett feltétlenül nyerniük, miután jobb gólkülönbségüknek köszönhetően egy döntetlennel is Kim Rasmussen lányai végeznek a szextett harmadik helyén Spanyolország és Montenegró mögött.

Ezzel szemben a mieink nekirontottak a románoknak, a kiváló kezdés eredményeként pedig 6–1-re, majd 7–2-re is elléptek. A masszív védekezés mellett Bíró Blanka kapusteljesítménye is nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a magyarok a szünetre is hatgólos, 16–10-es előnnyel vonuljanak.

A második játékrészt azonban jobban kezdték Cristina Neaguék, akik a hajrá előtt egy gólra is feljöttek (21–20), azonban a következő percekben nem tudott egyenlíteni Tomas Ryde csapata, a magyarok Kovacsics Anikó és Háfra Noémi góljaival ismét közétettek hármat (25–22), de az utolsó négy percet csak egygólos, 26–25-ös magyar előnnyel, de emberhátránnyal kezdték meg.

Szabó Laura azonban egy remek akció végén volt eredményes, de a hét a hat ellen támadó románok is rendre eredményesek voltak. Faluvégi Dorottya lövését másfél perccel a vége előtt Denisa Dedu védte, majd a következő támadásból egyenlítettek a románok (27–27). Sőt, az utolsó tíz másodpercben a kilencedik hétméteresét lőtte a román csapat, Cristina Neagu pedig ezúttal sem hibázott. Románia a mérkőzésen egyszer vezetett, mégis 28–27-re megnyerte a meccset és középdöntőbe jutott, a mieink pedig az Elnök-kupában folytatják, ahol Argentína lesz az ellenfél.

A mérkőzésen az ÉRD játékosai közül Szabó Laura hat gólt szerzett, Tóth Gabriella nem volt eredményes.

Női kézilabda-világbajnokság, Japán, C-csoport, 5. (utolsó) forduló
Románia–Magyarország 28–27 (10–16)
Legjobb dobók: Neagu 10, Iuganu 6, ill. Szabó L., Kovacsics 6-6

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email