22_03_29_erdmost_nincskep

Minden hétre egy találka

22_03_29_erdmost_nincskep

Minden hétre egy találka

A Parkvárosi Közösségi Házban alakult Anya-Baba Klub nyári találkozókat szervez az egyik édesanya kertjében. Kötetlen beszélgetések az árnyas fák alatt, otthonról hozott finom falatok, gyerekzsivaj, jó hangulat - erre számíthatnak a kisgyermekes anyukák.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Anya-Baba Klub tavaly ősszel alakult, Ölvedi Réka Anaya női- és kismama jógaoktató, hordozási tanácsadó vezetésével, aki maga is két kisgyermek anyukája. Foglalkozásaikat a Parkvárosi Közösségi Házban tartják: a találkozókon olyan kérdéseket járnak körbe – meghívott vendégek segítségével –, amelyek a kisbabás anyukákat leginkább érinti, érdekli.  Hogy a nyári szünet idején se maradjanak el a találkozások, kéthetente nyári piknikeket szerveznek az egyik édesanya jóvoltából, aki felajánlotta, hogy a kertjében tartsák meg ezeket az alkalmakat.

– A Kötelék – Érd térségi Közösség a Családokért civil csoport kéthetente megrendezésre kerülő piknikjei adták az ötletet. Ők Érdligetre szervezik, mi pedig Parkvárosba, azokra a hetekre, amikor a Kötelék nem tart találkozót, így minden hétre jut egy piknik a nyáron. Az első alkalmunkon tíz anyuka, no meg a babáik és nagyobb csemetéik vettek részt, így azt látjuk, van igény erre – mondta tudósítónknak Ölvedi Réka, aki azt is elmondta, hogy találkozóikat a Torockói utca 5. szám alatt tartják, a legközelebbi alkalom 23-án lesz. A pikniket kilenc órától tizenegyig, délig tartják, ebben az időszakban bármikor lehet csatlakozni.

– Ami a helyszínt illeti, egy anyuka – aki szintén Réka – felajánlotta e célra a kertjüket, ahol a piciket füves, árnyékos rész, a testvéreket pedig kerti játszóeszközök és  nagy szabad terület várja. Nemcsak az Anya-Baba Klub tagjait, hanem minden érdeklődőt szeretettel látunk ezeken a rendezvényeken, ahogy az augusztus 6-ai első klubtalálkozónkon is, amit már a Parkvárosi Közösségi Házban tartunk – persze ha nagy a kánikula, lehet, azt is itt a kertben rendezzük – tette hozzá Réka. Mint mondta, ezeknek a piknikeknek nincs kiemelt témája, a cél az, hogy az anyukák nyáron is társaságban lehessenek, beszélgethessenek, megoszthassák egymással gondjaikat, örömeiket, és nem mellesleg megismerkedhessenek egymással.

– Luca tizenegy hónapos, egész nap egyedül vagyunk. Nekem is jólesik a társaság, és úgy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, neki is. Voltak már olyan kérdéseim, amit szerettem volna megbeszélni a többekkel, többek közt a hozzátáplálással, hordozással, alvással kapcsolatban – mondta a házigazda, aki az Anya-Baba Klub találkozóin is részt vett év közben.

Timi a négy hónapos Dáviddal  az első pikniken csatlakozott az anyukákhoz.
– A klubfoglalkozásokon még nem jártam, mert nem tudtam erről a lehetőségről, de mindenképpen ellátogatok majd, mert örülök minden ilyen lehetőségnek: ezeken a foglalkozásokon mindenki a babájával van, nem gond, hogy hol szoptahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg meg, hol teszem tisztába, és ugyanazok a problémáink is. Másfél éve költöztünk Érdre, Budapesten dolgoztam, így nem ismerek senkit, jó, hogy lehetőségem van a kimozdulásra – tette hozzá.

Az Anya-Baba Klub foglalkozásaival kapcsolatos információkat közösségi oldalukon követhetik figyelemmel.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email