22_03_29_erdmost_nincskep

Már hivatalos: súlyos visszaélések miatt vizsgálódik a hatóság

22_03_29_erdmost_nincskep

Már hivatalos: súlyos visszaélések miatt vizsgálódik a hatóság

Újabb szakaszba lépett a Fácán utcai óvoda felújítása miatt indult uniós vizsgálat. Most a projektet felügyelő Pénzügyminisztériumnál pattog a labda, miután az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság kartellgyanúsnak minősítette a beruházást. Úgy tűnik, a város pereskedni lesz kénytelen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉrdMost információi szerint a napokban kapta kézhez a Polgármesteri Hivatal a Pénzügyminisztérium levelét, amelyben arról értesíti az önkormányzatot, hogy úgynevezett „szabálytalansági eljárást” indított az ügyben. A tárca hivatkozik az EUTAF jelentésére, amely részletesen ismerteti azokat a jogszabályokat, amelyeket az előző városvezetés vélhetően megsértett, amikor elbírálta az óvoda felújítására kiírt pályázatokat. Úgy tudjuk, az egyik nyertes cég olyan alvállalkozót vont be a munkákba, amely a közbeszerzésben is ajánlatot tett. Ez pedig felveti a kartellezés lehetőségét. Az ügyben korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is elmarasztalta a részvevőket, emiatt már kapott a város egy 2 milliós bírságot.

Most viszont az EUTAF megállapításai miatt a Pénzügyminisztérium megindította a szabálytalansági eljárást, amelynek végén a városnak akár 48 millió forintot is vissza kell fizetnie. (Az esetről részletesen számolt be a héten az Átlátszó internetes portál.)

Ez az ügy kifejezetten súlyosan érinti a város költségvetését – emelte ki az ügy kapcsán Csőzik László polgármester.

– Sajnálom, hogy az előző városvezetés ahelyett, hogy elismerné a hibáját, hergeli az érdieket. Kifejezetten károsnak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, ha a tényeket elferdítve, úgy próbálják a közvéleményt befolyásolni, mint ha ez a szabálytalanság a jelenlegi vezetés hibája lenne. Ez az ő iszonyú bűnük, akármit is mondanak. Ami számunkra mindig hitet ad, hogy egyszer mindenről lehull a lepel. Valóságot hazudni nem lehet. Az érdi polgárok haragja szinte tapintható volt az utcán az őszi kampányban. Nekem felelősségem, hogy helyreállítsam a társadalmi békét, amit ők tönkretettek. A magyarok és a város polgárai nem élhetnek hidegháborúban. Azért küzdök, hogy ne pusztán a gazdasági bűncselekmények ügyében kapják el a tetteseket, de a társadalmi bűnök elkövetőit is zárják ki a választópolgárok a vezetésből. Ez most megtörtént. Bízom benne, hogy ez így is marad. Rajtunk nem múlik, mi becsületesen, őszintén viszonyulunk a közélethez, szolgálni jöttünk, nem uralkodni. Ez a különbség már most látható. Hamarosan az infrastrukturális fejlesztésben is megmutatkozik majd a különbség. Már önmagában az is elég lenne ehhez, hogy a berkeinken belül nem tűnnek el pénzek. Itt azonban nem állok meg. Én Érdet egy prosperáló városnak álmodtam meg. Minden nap küzdök ezért. Nem tudnak benne megállítani a tehetetlen dühükben https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgboló, közvéleményt hergelő fideszesek – hangsúlyozta.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email