22_03_29_erdmost_nincskep

Kizöldül a Forrás tér

22_03_29_erdmost_nincskep

Kizöldül a Forrás tér

Csatlakozott az Érdi Környezetvédő Egyesület a 10 millió fa elnevezésű civil kezdeményezéshez. Első faültető akciójuk október 19-én, szombaton 10 órakor kezdődik a Forrás téren. Az Érd FM 101.3-nak Gyertyánági Lívia, az egyesület Környezetvédelmi Munkacsoportjának vezetője szolgált a részletekkel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Irgalmatlan mennyiségű fát kell elültetnünk ahhoz, hogy megállítsuk a folyamatos felmelegedést, ami klímakatasztrófához vezet hosszú távon”– vallja Bojár Iván András, aki épp ezért pár hónapja elindította a 10 millió fa mozgalmat, amihez azóta az ország számos településén csatlakoztak civilek. Köztük itt Érden az Érdi Környezetvédő Egyesület is, akik október 19-én, szombaton fogják megtartani első faültetési akciójukat 10 órától a Forrás téren. 

Gyertyánági Lívia,  az Érdi Környezetvédő Egyesület Környezetvédelmi Munkacsoportjának vezetője elmondta, hogy szombaton 25 facsemetét fognak elültetni – amelyeket magánszemélyek vásároltak meg a saját pénzükből, egyfajta adományként, de az akcióhoz csatlakozott egy érdi kertészet is, ahol kedvezményes áron tudták ezeket a facsemetéket beszerezni. Az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény tanácsának megfelelően és a helyi adottságokat figyelembe véve: dió-, hárs- és berkenye fák fogják benépesíteni a Forrás teret szombattól. 

A szombati akcióhoz még lehet csatlakozni: a fák elültetéséhez várják elsősorban a segítséget. További részleteket találnak a témában a 10 millió fa Érd nevű Facebook csoportban, illetve hallhatnak az alábbi interjúban is, amiben azt is kifejtette Lívia, miért is jó az, ha fát ültetünk.


Aki kimarad a szombati akcióból, még nem marad le semmiről, érdemes a 10 millió fa Érd nevű csoport eseményeit követni a Facebookon.  De ha csak otthon, a kertjükben ültetnek el egy-egy fát, már azzal is sokat tettek az ügyért, a tiszta levegőért és gyermekeik vagy unokáik jövőjéért, hiszen a kezdeményezés neve is erre utal: azaz hogy ültessünk mind a 10 millióan Magyarországon egy-egy fát.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email