22_03_29_erdmost_nincskep

Idén hatvan autista gyermeket táboroztatna a Szikra

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén hatvan autista gyermeket táboroztatna a Szikra

Várhatóan július végén, augusztus elején hatvan autista gyermeket táboroztat a Szikra Tehetséggondozó Egyesület, amely a tábor költségeit lakossági gyűjtésből fedezi. Összesen 1,8 millió forintra lenne szükségük, melyből már 400 ezer beérkezett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arra Zádori Henrietta, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület alapítója emlékeztetett, tavaly szembesültek vele, hogy az Erzsébet-táborokba nem fogadják az autista gyermekeket. Ennek apropóján lakossági gyűjtésből negyven autista gyermeknek szervezett tábort a Szikra, amely nemrég újabb hasonló akcióba vágott bele.

Sőt, a kezdeményezéshez több környező településen is csatlakoztak, így például a tárnoki Heinrich Antal Ház két ötfős csoport számára biztosítja a helyszínt, míg az eszközöket és fejlesztőket a Szikra Tehetséggondozó Egyesület szolgáltatja.

Zádori Henrietta az Érd FM 101.3-nak elmondta, idén hatvan autista gyermek táboroztatását tervezik a járványhelyzet függvényében július végén, augusztus elején.

„Nem fogunk senkit otthagyni ellátástalanul. Minden jelentkezőnek biztosítjuk a tábort”

– hangsúlyozta Zádori Henrietta, kiemelve, hogy idén időben elkezdték a szervezést és a gyűjtést, ezért a táborra már most 400 ezer forintot ajánlottak fel, de további 1,4 millió forintra még szüksége van a szervezőknek a tábor megrendezéséhez.

Zádori Henrietta kifejtette, a hatvan gyermeket ötfős csoportokra osztják, s minden csoportot egy-egy gyógypedagógus, illetve a gyermekek állapotától függően kettő-négy segítő lát el.

Az alapító arról is beszélt, hogy terveik szerint idén is olyan színes programokkal várják a gyermekeket, mint a lovas vagy művészeti nap.

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület táborának megrendezéséhez az adjukossze.hu-n tudunk hozzájárulni.

„Nem nagy összegekre gondolunk, amikor a támogatást kérjük. Ha csak egy gyermeket meghív egy fagyira, ötszáz forinttal támogat, az is nagy segítség, mert sok kicsi sokra megy”

– húzta alá az alapító.

Zádori Henrietta megemlítette azt is, hogy április hónapban a Szikra lesz a Civil Licit kedvezményezettje, hiszen április 2. az autizmus világnapja.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email