22_03_29_erdmost_nincskep

Folytatódnak az útépítési munkák

22_03_29_erdmost_nincskep

Folytatódnak az útépítési munkák

T. Mészáros András szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy újabb egyeztetéseket folytatnak Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel az ipari gazdasági övezetről. A polgármester a tájékoztatón az útépítések folytatásáról is beszámolt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Szeretném bejelenteni, hogy most kaptuk meg a Duna Aszfalt munkavégzésével kapcsolatos jelentést. Jelenleg is folyik a Szovátai úton és a Szövő úton a szegélyépítés. A Csaba úton folyik a tavaly ősszel megkezdett munkának a végleges befejezése. Napokon belül folytatódik a csapadékelvezető csatorna építése a Diósdi és Riminyáki úton. Illetve folyik a Papi földeken a záportározónál a különböző műtárgyak beépítése – mondta el városvezetői tájékoztatóján a polgármester.

Hozzátette: ezek a munkák a következő hetekben is folytatódnak. Emellett indul a Sóskúti úti szegélyépítés, az Alsóerdősor-Folyondár utcai csapadék csatorna, majd pedig az úttest befejezése. Március vége fele folytatódnak az aszfaltozások, a Folyondár-Szövő utcai csatornák összekötése és az ezzel kapcsolatos munkák.

A polgármester a holnapi közgyűlésről is szólt, melyen az idei évi költségvetést tárgyalja a képviselő-testület.

– Évek óta azt mondjuk, hogy történelmi költségvetés, és valóban így volt a korábbi években is, olyan hatalmas összegek álltak Érd rendelkezésére, amelyek korábban nem. Az idei év 65 milliárd forintos költségvetést fog megfogalmazni. Ez a főösszeg azért tud kijönni, mert az idei évben elindulnak a magasépítési munkák. Az itt megépítendő két általános iskola, két középiskola, a szakképző központ, illetve a Topoly utcai Szociális Ellátó Központnak a megépítése teszi ki ezt a majdnem 50 milliárd forintos pluszt, ami a költségvetésben megjelenik. Ennek a pénznek helye van – mondta el T. Mészáros András.

Mint mondta, az elmúlt 10 esztendőben annyi pénzt sikerült Érdre hozni, amennyit korábban senkinek. 

A csatornázás nagy projektjével kezdtük, ez majdnem 40 milliárd forint volt. Közben nagyon sok olyan felújítás, átépítés történt, amit szintén európai pénzekből tudtunk megvalósítani. Annak ellenére, hogy 2014-től megszűntek az európai pályázati lehetőségek, a további lehetőségek nem szűntek meg. A Modern Városok Programja jött ugyanis a helyébe. 

A Modern Városok Programja pedig folytatódik tovább. A polgármester azt is bejelentette, hogy a következő héten újabb tárgyalásokat folytatnak majd Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel az ipari gazdasági övezet létrehozásáról. 

– Láthatjuk, hogy a települések finanszírozása alapvetően akkor működőképes, hogyha megvan a megfelelő helyi forrás, amiből lehetőség van fejlesztésekre, útépítésekre és az intézmények fenntartására. Az elmúlt hónapokban bejelentettük az AVL osztrák kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cég idetelepülését, akik rövidesen elkezdik az építkezést. Az érdi költségvetést egy olyan nagyságrendű iparűzési adó fogja tudni helyreállítani, mint ami Győrben, Székesfehérváron, Miskolcon vagy éppen Százhalombattán rendelkezésre áll – emelte ki a városvezető. 

Akkor tudunk a saját lábunkra állni, ha minél több a saját bevétel. Ezek az építkezések, amelyek a Modern Városok Program keretében folynak, azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy majd a hamarosan százezres lélekszámú városunk kényelmét, életminőségét, mindennapi életét szolgálják ki – zárta szavait T. Mészáros András.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email