22_03_29_erdmost_nincskep

Ekkor lesznek márciusban véradások a környéken

22_03_29_erdmost_nincskep

Ekkor lesznek márciusban véradások a környéken

Márciusban Százhalombattán, Törökbálinton és Érden is adhatunk vért – közölte az ÉrdMédiaCentrummal Sebők Kriszta, a Vöröskereszt területi munkatársa. Százhalombattán 11-én, Törökbálinton és Érden 25-én adhatunk vért és menthetünk meg három életet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb március 11-én, csütörtökön 13 és 18 óra között a százhalombattai Barátság Kulturális Központban, majd 25-én 10.30 és 13.30 között a Törökbálinti Sportközpontban, ezt követően 15 és 18 óra között Érden, a Parkvárosi Közösségi Házban adhatunk vért.

Egyetlen véradással három ember életét menthetjük meg.

Naponta mintegy 1800 véradó szükséges ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez.

A véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitisz-C, a szifilisz kimutatására is.

Véradó lehet mindenki, aki:

  •  egészségesnek érzi magát
  •  elmúlt 18, de még nincs 65 éves
  •  testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot
  •  fél évnél régebben készített tetoválást, testékszert.

A véradást egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgáló orvos dönti el, adhatunk-e vért.

A véradáshoz feltétlenül hozza magával személyi igazolványát, lakcím- és TAJ-kártyáját, külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímét igazoló papírt.

A véradáskor végzett szűrésen nem végeznek PCR-tesztet, mert a koronavírus cseppfertőzéssel terjed. Ha valaki már átesett a koronavíruson, az a gyógyulást követően háromhét múlva (negatív PCR-teszttel két hét múlva) adhat vért.

Véradások márciusban Érd térségében
03.11., 13-18.00:
Százhalombatta, Barátság Kultúrális Központ
03.25., 10.30-13.30: Törökbálinti Sportközpont
03.25., 15.-18.00: Érd, Parkvárosi Közösségi Ház

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email