22_03_29_erdmost_nincskep

Csak hétfőn folyatódik az előválasztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Csak hétfőn folyatódik az előválasztás

Jelenleg még nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordozna az előválasztás folytatása – közölte az Országos Előválasztási Bizottság, mert szombat délelőtt néhány órán belül lehalt az előválasztás informatikai rendszere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, szeptember 18-án kezdődött az ellenzéki előválasztás, ahol személyesen és online is lehet szavazni. Az index.hu írta meg, hogy szombat délelőtt viszont néhány órán belül lehalt az előválasztás informatikai rendszere, ezért az Országos Előválasztási Bizottság kora délután már azt közölte, az elmúlt órákban minden részletre kiterjedő elemzést végeztek a rendszert lelassító jelenséggel kapcsolatban.

„Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű, tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” – írja közleményében az Országos Előválasztási Bizottság.

Arról is tájékoztattak, az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatot hordoz, de ezek nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők.

A szavaztatási folyamatot leállították, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik. Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

„De ami a legfontosabb: ismeretlen eredetű akadályok nehézségeket ugyan okozhatnak, de nem állíthatnak meg minket. Az előválasztás hétfőn folytatódik, válasszuk meg közösen Magyarország következő miniszterelnökét és képviselőjelöltjeit!” – írják az Országos Előválasztási Bizottság közleményében.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email