22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Szigetvári Bendegúz megnyerte a Magyar Kupát!

22_03_29_erdmost_nincskep

Boksz: Szigetvári Bendegúz megnyerte a Magyar Kupát!

Az Érdi Box Klub ökölvívója, Szigetvári Bendegúz nyerte a junior korosztály 63 kilogrammos súlycsoportját az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tornacsarnokában rendezett Utánpótlás Magyar Kupán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Az Érdi Box Klub által szervezett négynapos megmérettetésen közel háromszázan léptek szorítóba. A viadal első napján a háromból egyik érdi indulónak sem kellett kesztyűt húznia, a másodikon azonban mindhárman érdekeltek voltak.

A junior női 57 kilogrammos Bicskei Doroti Varga Beátától és a junior férfi 60 kilogrammos Sipos Richárd Balogh Bálinttól kapott ki, így nem jutottak tovább. Előbbi bronzérmes, utóbbi ötödik helyezett lett a tornán.

A 63 kilogrammosoknál azonban Szigetvári Bendegúz kiválóan menetelt, hiszen első mérkőzésén a debreceni Komjáti Norbertet győzte le egyhangú pontozással, majd az elődöntőben a KSI-s Dömény Henrik ellen a harmadik menetben döntő fölénnyel nyert, ezzel fináléba jutott.

A döntőben a nyíregyházi Petrimán Patrikkal találkozott, s nem akarta a pontozóbírákra hagyni a döntést, már az első gongszótól kezdve nekirontott ellenfelének, akire az első és a második menetben is többször számoltak, végül a harmadik három perc során technikai kiütéssel nyerte meg hazai környezetben az Utánpótlás Magyar Kupát Szigetvári Bendegúz!

ÍGY LETT MAGYAR KUPA-GYŐZTES SZIGETVÁRI BENDEGÚZ!

– Szigetvári Bendegúztól szinte elvártuk, hogy megnyerje ezt a versenyt, junior magyar bajnokként, másodéves juniorként szerepel egy ilyen nagy rendezvényen, tehát úgy indultunk neki, hogy ezt meg kell nyernie – kezdte Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője, az Utánpótlás Magyar Kupa szervezője, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai igazgatója. – Az első napon valóban viszonylag könnyebb mérkőzése volt, a második meccse kintről könnyűnek tűnt, de egy nagyon erős ellenféllel szemben húzott kesztyűt. Két hete, a Budapest Bajnokságon megosztott pontozással győzte le KSI-s ellenfelét. A döntőben a nyíregyházi fiú ellen szintén nagyon szépen bokszolt. Úgy gondolom, a hazai rendezés is sokat nyomott abban, hogy ekkora erővel kezdett neki a sorozatnak – mondta Dobrádi Zsolt, aki hozzátette, úgy látta, az elődöntőben Szigetvári Bendegúz inkább a koncentrációnak, a döntőben a hazai közönségnek és az ebből adódó motivációnak köszönhette a győzelmet.

– Látszott az utóbbi győzelmemen, hogy inkább akartam, mint gondolkoztam, de az a lényeg, hogy jól éreztem magam a ringben és ez számít nekem a leginkább – reagált edzője felvetésére a Magyar Kupa-győztes ökölvívó. – Az előző mérkőzésen higgadtabb voltam, azon volt a hangsúly, hogy gondolkozzak és az ész segített, itt pedig inkább a rutin, a magabiztosság és az akaraterő – fejtette ki Szigetvári Bendegúz, megjegyezve, a mostani sikere egy jó alap lehet arra, hogy a május 23. és június 2. között a romániai Galacon rendezendő korosztályos Európa-bajnokságon komoly eredményt érjen el, hisz az Utánpótlás Magyar Kupa a junior korosztálynak egyben egy válogató is volt a kontinensviadalra.

 ÖSSZEFOGLALÓ AZ UTÁNPÓTLÁS MAGYAR KUPÁRÓL!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email